Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Hatévesen iskolába

Hatévesen iskolába

2020. 01. 22. | Huszár Judit

Idén január 15-ről január 31-re módosult az iskolahalasztási kérelmek benyújtásának határideje. Azok a szülők, akik nem szeretnék, hogy szeptemberben iskolába menjen a hatéves gyermekük, eddig nyújthatják be az Oktatási Hivatalhoz a szükséges dokumentumot.

Végleges–végzetes

2020. 01. 22. | Horváth Ferenc jegyzete

Pártok küzdenek egymással, s az adott helyzetben győz a jobb jelölteket és programot adó, de a hatalom nem tart örökké, azért újra és újra ki kell érdemelni az emberek megbecsülését, bizalmát.

A Szent Korona emlékei

A Szent Korona emlékei

2020. 01. 22. | Huszár Judit

Különleges, 17. századi nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba, amely a Szent Korona-kutatás számára is újdonságokat hoz. A nemzeti kincsre egy budapesti árverésen bukkantak a szakemberek.

Online kvíz fiataloknak

Online kvíz fiataloknak

2020. 01. 22. | Pluzsik Tamás

Hétpecsétes Sopron vármegye címmel online műveltségi vetélkedőt hirdetett a 8–12. évfolyamos korosztály számára a Perkovátz-Ház Baráti Köre Egyesület és a Soproni Széchenyi István Gimnázium.

Kórusadomány

2020. 01. 22. | Munkatársunktól

Több mint 1,1 millió forint adományt osztott szét öt soproni, fogyatékkal élő és rászoruló gyerekeket gondozó intézménynek a Fidelissima Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar.

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”