Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Összefogás a lakókkal

Összefogás a lakókkal

2020. 09. 23. | Horváth Ferenc

Sopronban folytatódik a közlekedési infrastruktúra felújítása és bővítése, új parkolók építése. A folyamatban lévő munkálatokat – az érintett képviselők jelenlétében – megtekintette dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester.

Hol a labda?

2020. 09. 23. | Horváth Ferenc jegyzete

„...talán jobb lenne óvatosan nyilatkozgatni válogatottunk képességéről, eddigi teljesítményéről, s nem felajzani a szurkolókat, mert könnyen jöhet egy újabb csalódás.”

Tómalmi” Tóni kincsei

2020. 09. 23. | Köves Andrea

Késeket készít, pásztorbotokat farag, szobrot alkot az erdőben talált gyökerekből, fadarabokból, és szenvedélyesen gyűjti a múlt mesélő kincseit. Pfeiffer Antalt szeretett tómalmi házikójában kerestem fel.

Fejlesztések a Hotel Sopronban

2020. 09. 23. | Munkatársunktól

Új konferenciatermet alakítottak ki, megújították a kültéri medencét, létrehoztak egy új lakosztályt, gyerek játszószoba és kültéri játszótér várja a vendégeket – jelentős fejlesztés zárult le a közelmúltban a Hotel Sopronban.

Jutalmazták Sopron szépítőit

Jutalmazták Sopron szépítőit

2020. 09. 23. | Huszár Judit

Átadták a Virágos Sopronért környezetszépítő verseny díjait múlt héten a városházán. A megmérettetésre idén 43-an neveztek. A szakmai zsűri külön értékelte a legszebb vállalkozásokat, intézményeket, lakóközösségeket, balkonokat–erkélyeket és családi házakat.

A zsidó új év ünnepe

A zsidó új év ünnepe

2020. 09. 23. | Pluzsik Tamás

Az 5781. zsidó új évet köszöntötték vasárnap délután a papréti ortodox zsinagógában a Sopronért Zsinagógáért Közalapítvány kuratóriumának szervezésében. A zsidó újévkor arra emlékeznek, hogy az Örökkévaló a teremtés ötödik napján megalkotta az embert.

Kulturális számvetés

2020. 09. 23. | Munkatársunktól

Egy kulturált vasárnap délutánt tölthetnek el az érdeklődők a soproni belvárosban szeptember 27-én, vasárnap 14–18 óra között. A KultUdvaroK című rendezvényen 35 „udvarban” 85 ingyenes kulturális élmény várja a kilátogatókat.