Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Megszépülő otthonok

Megszépülő otthonok

2021. 02. 24. | P. Horváth László

Érezhető forgalomnövekedést hozott Sopronban is az otthonfelújítási program. Ennek keretében a gyermeket nevelő családok akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a kormánytól.

Az alkotás éltető öröme

Az alkotás éltető öröme

2021. 02. 24. | Madarász Réka

Egész életét örömteli munkálkodással töltötte Alpek Lajosné Éva: tanított, panziót vezetett, cukrászdát nyitott, kertészkedett, közben pedig felnevelt két gyereket. A Gyapjúszövők Alkotó Körének vezetője mindenkiből előhozza a kreativitást.

430 kilométeres zarándokúton

2021. 02. 24. | Cziráki Viktória

Esztergomtól Máriagyűdig, 430 kilométeren keresztül szeli át hazánkat a Magyar Zarándokút, melyet sikerrel teljesített két soproni barátnő. A zarándoklat – az El Caminóhoz hasonlóan – nemcsak élményeket és kihívást tartogat, de új életszemléletet is nyerhet általa a zarándok.

Zarándokok találkozóhelye

Zarándokok találkozóhelye

2021. 02. 24. | Munkatársunktól

Sopron változatos és gazdag történelme sokakat érdekel – sorozatunkban a különböző városrészek kialakulásáról, elnevezéséről, érdekes históriáiról írunk. Ezúttal a bécsi városrész titkai tárulnak fel.

Milliárdos kórházi fejlesztések

Milliárdos kórházi fejlesztések

2021. 02. 24. | Munkatársunktól

Családbarát szülészetet alakítottak ki, egynapos sebészetet hoztak létre, új eszközöket vettek, modernizálták a patológiát és a labort – csak pár példa az elmúlt évekből. A Soproni Gyógyközpontban 2017 és 2020 között több mint egymilliárd forintot fordítottak fejlesztésre.