Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Mesék magyarulv

Mesék magyarulv

2018. 02. 21. | Bertha Ágnes

Két osztrák település óvodái magyar mondókáktól, énekektől, versikéktől hangosak – a Soproni Egyetem másodéves német nemzetiségi óvodapedagógus-hallgatói töltik Burgenlandban gyakorlati oktatásuk egy részét.

Arculati kézikönyv készült

2018. 02. 21. | Munkatársunktól

Elkészült Sopron Településképi Arculati Kézikönyve, amelyet az önkormányzat a helyi szervezetek és egyesületek bevonásával állított össze, és amely minden városrészre vonatkozóan meghatároz egy iránymutatást az „egységes” településrészi arculat kialakításáról. A kézikönyvről hétfőn tartottak lakossági fórumot a városházán.

Ezüstgazdaság

2018. 02. 21. | Horváth Ferenc jegyzete

Mondják, a jövőben a hatvanévesek lesznek a negyvenesek. Ez még akkor is igaz lehet, ha nem minden országban (vagy akár országrészben) egyszerre valósul meg ez a folyamat, de tény, ez a tendencia nálunk is megfigyelhető, hiszen egyre több nyugdíjas tér vissza – ha teheti – a munka világába.

Kincsem Sopronban

Kincsem Sopronban

2018. 02. 21. | Pluzsik Tamás

Nagyon népszerű volt a közelmúltban a Kincsem című film, mely a sikert sikerre halmozó, verhetetlen csodalónak és tenyésztő–gazdájának, Blaskovich Ernőnek az életét dolgozta fel. Talán kevésbé köztudott, hogy Kincsem több alkalommal is versenyzett Sopronban.

Ápolók megbecsülése

Ápolók megbecsülése

2018. 02. 21. | P. Horváth László

Kalmár Boglár­ka a Soproni Gyógyközpont traumatológiai szakrendelésén asszisztens, édesanyja pedig a Sürgősségi Betegellátó Osztályon vezető ápoló. Mindketten azon dolgoznak alázattal, hogy a betegek gyógyultan távozzanak.