Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Közmeghallgatás

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

A járványhelyzet ellenére sem marad el a közmeghallgatás, azonban a személyes részvétel helyett ezúttal kizárólag elektronikus úton és levélben lehet élni a kérdésfeltevésekkel és javaslatokkal 2020. december 5-éig.

Meghitté teszik az ünnepet

Meghitté teszik az ünnepet

2020. 11. 25. | P. Horváth László

A koronavírus-járvány miatt idén karácsonyi vásárt sehol nem lehet tartani, ugyanakkor az ünnepvárást meghittebbé teszik az adventi fények, a Várkerületen az adventi koszorú, a szépen feldíszített város karácsonyfája és a gyerekek rajzaiból összeállított kalendárium.

Karácsony igazi éke

Karácsony igazi éke

2020. 11. 25. | P. Horváth László

Egy hónappal karácsony előtt már városunkban is megjelentek az első fenyőfák. Arra is lehetőség van, hogy felkeressük a kistermelőket, és még a kivágás előtt kiválasszuk a nekünk legjobban tetsző fát.

Egy legendás nyelvtanár

2020. 11. 25. | Pluzsik Tamás

Volt a Széchenyi-gimnáziumnak egy legendás tanára, akire még élő tanítványai nagy szeretettel és tisztelettel emlékeznek. Dr. Legény János, Zsan portréját Soproni Horváth József is megörökítette.

A múltunk kötelez

A múltunk kötelez

2020. 11. 25. | Pluzsik Tamás

Emlékplakettet adományoztak Sopronnak a német hadisírok megóvásáért és méltó gondozásáért a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség, illetve a német nagykövetség képviselői.