Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Kézműves remek mesterek

Kézműves remek mesterek

2018. 10. 17.

A közelmúltban adták át a Magyar Kézműves Remek díjakat. A rangos elismerésben két soproni mester, Balogh Eszter ólmozottüvegablak-készítő, illetve Marton Ferenc kárpitos­mester részesült. Őket mutatjuk be lapunkban.

Összefüggések

2018. 10. 17. | Horváth Ferenc jegyzete

„Jelenleg 60 közútfejlesztési, gyorsforgalmi és kerékpárút-építési, illetve iparipark-fejlesztési projekt zajlik. Az (…) 1000 milliárdos összegből a következő évben 135 milliárd forint közvetlenül érkezik a megyei jogú városokhoz a helyi programok megvalósítására.”

Emlékdiplomások

Emlékdiplomások

2018. 10. 17. | Huszár Judit

Rubin, gyémánt és arany emlékdiplomákat adtak át a nyugdíjas pedagógusoknak a soproni városházán. Összesen 29 egykori tanító, illetve tanár vette át az elismerést.

Teljesülnek az ígéretek

Teljesülnek az ígéretek

2018. 10. 17. | Horváth Ferenc

Egy év leforgása alatt 4 milliárd forint értékben újultak, újulnak meg Sopron utcái és járdái. Erről dr. Simon István alpolgármester tartott a Lövér körúton sajtótájékoztatót, amelyen jelen volt dr. Farkas Ciprián, a körzet képviselője, tanácsnok és Tóth Éva képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke.

Csontritkulás: fontos a megelőzés!

2018. 10. 17. | Cziráki Viktória

A csontritkulás néma kór, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele kis hát- és csontfájdalom, testmagasság-csökkenés. Sokszor egy csonttörés hívja fel rá a figyelmet, de ekkor már nagy baj van. Előrehaladott formájában azonban már a mindennapi élet biztonságát is veszélyezteti.

Matematikusok találkoztak

2018. 10. 17. | Munkatársunktól

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a matematikatanárok szakmai napját a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium reál munkaközössége. A pénteki program célja a soproni matematikatanárok módszertani megújulása és a tapasztalatcsere volt.

 

Útépítés

2018. 10. 17. | Munkatársunktól

Már elkezdődött a Páneurópai Piknik Emlékhely, illetve az ausztriai Szentmargitbánya (St. Margarethen) felé vezető út felújítása. A 650 méteres szakaszon a munkálatok várhatóan november 23-ig tartanak. A kivitelezés ideje alatt az útpályát egy sávra szűkítik le, ezért torlódások várhatóak.