Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városi hírek

Megfordul a szél?

Megfordul a szél?

2019. 05. 22. | Horváth Ferenc

– A Fidesz mindaddig kitart az Európai Néppárt mellett, míg esélyt lát arra, hogy megváltozik a jelenlegi helyzet, s a bevándorláspárti erők háttérbe szorulnak – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott interjúban.

Vízválasztó

2019. 05. 22. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az elmúlt években sokat változott tehát Európa, és sokak szerint rossz irányba tart. Ezt a folyamatot … lehet(ne) és kell(ene) megállítani szavazatainkkal május 26-án.”

Az ég önzetlen katonái

Az ég önzetlen katonái

2019. 05. 22. | Pluzsik Tamás

A közelmúltban a kecskeméti Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület jóvoltából megújult a II. világháborúban hősi halált halt vitéz nemes Molnár László (1921–1944) repülő hadnagy sírja a sopronbánfalvi hősi temetőben.

Elkezdődött a felújítás

Elkezdődött a felújítás

2019. 05. 22. | Munkatársunktól

Az önkormányzat megkezdte a Felsőbüki Nagy Pál utca felújítását. A munka várhatóan egy hónapig tart, az úttest mellett a járda is megújul. A lakók kérésére az érintett szakaszon a fákat is kisebb növésűre cserélik, ugyanis a jelenlegi fák gyökerei már elérték a pincefalakat és veszélyeztették a házakat.

 
Az első szentáldozás

Az első szentáldozás

2019. 05. 22.

Huszonkét hófehérbe öltözött kislány és kisfiú járult először szentáldozáshoz a sopronbánfalvi egykori pálos–karmelita templomban vasárnap. Május az elsőáldozások hónapja, ilyenkor megtelnek ünneplő családokkal a templomok.