Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni fiatalok

A számok bűvöletében

A számok bűvöletében

2020. 04. 01. | Madarász Réka

Több szempontból is rosszul érintették a vírus miatt bevezetett korlátozások Takó Istvánt: elmaradt az OKTV országos döntője – ahogy több más matematika- és egy földrajzverseny is, amelyre bejutott.

Díjat nyert a Széchenyi

2020. 04. 01. | Munkatársunktól

A következő tanévtől induló angol/ német informatikai innovatív osztályával a Soproni Széchenyi István Gimnázium a Microsoft Innovatív Iskola Program HECKATHON 2020 üzleti ötletversenyén a diák- és a szakmai zsűri előtt egyaránt elnyerte kategóriájában a legjobb projekt díját.

Tartalmas  programok

Tartalmas programok

2020. 04. 01. | Köves Andrea

Nem kis kreativitásra van szüksége a szülőknek ezekben a napokban ahhoz, hogy tartalmas időtöltéssel kössék le gyermekeik figyelmét. A soproni óvónők, közösségek, szakemberek sokat segítenek mindebben az online térben.

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.

Archívum