Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni fiatalok

Felvételit írtak a kisdiákok

2020. 01. 22. | Munkatársunktól

Szombaton írták meg a központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok – közölte az Oktatási Hivatal.

Életre kelt legendárium

2020. 01. 22. | Huszár Judit

Életre kelt a családi legendárium – a Macskakő Gyermekmúzeum tavaly már másodszor írta ki irodalmi pályázatát. A megmérettetés célja az volt, hogy a gyerekek minél többet beszélgessenek az idősebb rokonokkal, gyűjtsenek össze érdekes sztorikat a család életéből.

Ellazulás az iskolában

Ellazulás az iskolában

2020. 01. 22. | Madarász Réka

Heti egyszer relaxációs foglalkozásokon vehetnek részt a Deák téri iskola alsó tagozatos tanulói. Ezeken az alkalmakon semmi sem kötelező, az a lényeg, hogy legyen egy olyan hely, ahol a diákok kikapcsolhatnak, ellazulhatnak.

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.

Archívum