Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kultúra

Titkokban bővelkedő életút

Titkokban bővelkedő életút

2017. 11. 22. | Pluzsik Tamás

Az Afrika-kutató Almásy László élete képekben címmel kiállítás nyílt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ földszinti aulájában. A megnyitón Barcza Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő mondott köszöntőt.

Az önkormányzat és az egyházak

2017. 11. 22. | Munkatársunktól

Az együttműködés eddigi eredményeiről és a továbbfejlesztés jövőbeni lehetőségeiről egyeztettek a város vezetői és országgyűlési képviselője a római katolikus, az evangélikus és a református egyház helyi képviselőivel.

Diákszínház

2017. 11. 22. | Munkatársunktól

A tantermi és tornatermi színház, színházi nevelési program után ebben az évadban már Fórum Színház is várja a fiatalokat a soproni teátrumban. Első előadásként november 27-től Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című alkotását láthatják a Liszt-központban és beszélgetnek is velük a látottakról.

 

Színpadon a János vitéz

2017. 11. 22. | Munkatársunktól

Novák Ferenc, a magyar népzenei élet legendás 86 éves koreográfusa, rendezője, etnográfusa is ellátogatott a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttessel az általa színpadra állított János vitéz című produkció próbájára és első soproni előadására a Petőfi Színházban.

Szilveszter Hippolyttal

2017. 11. 22. | Munkatársunktól

Közkívánatra december 2-án 15 órakor, 17-én 15 és 19 órakor bérletszünetes előadásként, sőt, szilveszterkor 15 órakor is látható a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjáték a Soproni Petőfi Színházban. A szilveszteri előadás alkalmával pezsgős koccintással várja a stáb a közönséget.

Vonzó természeti érték

Vonzó természeti érték

2017. 11. 22. | Munkatársunktól

A Soproni Téma november 15-i számában tudósítottunk arról a sajtótájékoztatóról, amelyen a Pro Kultúra vezetése a következő évi barlangszínházi előadásokról számolt be. Az eseményen szó esett a kőfejtő témaparkjáról is.

Archívum