Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Zöld Sopron

Több tízezer nagy lilik a Fertőn

Több tízezer nagy lilik a Fertőn

2020. 01. 22. | sopronmedia.hu

A becslések szerint akár negyvenezer nagy lilik is telel a Fertő tónál. A madarak az enyhülő telek miatt gyakran már csak márciusban hagyják el a mi vidékünket, és ekkor indulnak vissza északra, a fészkelőhelyükre.

Bővült a vándortáborprogram

2020. 01. 22. | Munkatársunktól

Két új helyszínnel bővül az erdei vándortáborok kínálata, így 2020-ban már kilenc útvonalon járhatják az erdőket a diákok – jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

Mérgező füstfelhők

Mérgező füstfelhők

2020. 01. 22. | P. Horváth László

A helytelen fűtés miatt a kéményekből kiáramló füst és a vele együtt távozó mérges gázok betegséget okozhatnak, ártalmasak az egészségre, rombolják környezetünket. A festett fa, a műanyag, a ruha, a fáradt olaj nem a kályhába, kazánba, hanem a hulladékudvarokba való.

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.

 

Archívum