Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Zöld Sopron

Fermentált finomságok

Fermentált finomságok

2021. 04. 07. | Köves Andrea

Egyre népszerűbb a zöldségek, gyümölcsök fermentálása, azaz erjesztése, amellyel különleges, izgalmas ízvilágot érhetünk el, ráadásul az immunrendszerünket is erősítjük.

Szelektív szigetes üveggyűjtés

2021. 04. 07.

Amilyen gyakran elhangzik a kérdés, hogy az üveghulladék szelektív gyűjtésére miért nincs lehetőség házhoz menő rendszerben, a válasz legalább annyira egyszerű. Az üveg nehéz és törékeny, így műanyag zsákban gyűjteni nem lehetséges.

Tudatosabb soproniak

Tudatosabb soproniak

2021. 04. 07. | Köves Andrea

A környezettudatos vásárlási kultúra kialakítását tűzte ki céljául a Sopronban elsőként megnyílt csomagolásmentes bolt. Az elmúlt egy év tapasztalatai nagyon kedvezőek.

Archívum