Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köves Andrea cikkei

Kaland Indiában

Kaland Indiában

2020. 01. 22. | Köves Andrea

Mesterházy Balázs evangélikus lelkész másfél évet töltött családjával együtt Indiában, ahol életre szóló élményeket szerzett. Az év eleje a visszailleszkedésről szól a család számára.

Fába álmodott dísztárgyak

2020. 01. 22. | Köves Andrea

Ami másnak csak egy darab fa, termés, csigaház, tojáshéj, vagy éppen egy csipkedarab, a soproni kötődésű Kelediné Mészáros Ági számára valami egészen mást jelent. Meglátja ezekben az alkotás lehetőségét.

Lélekhangolás hegedűvel

Lélekhangolás hegedűvel

2020. 01. 22. | Köves Andrea

A zene segít önmagunk megismerésében, az önkifejezésben, és gyógyító erővel bír. Ebben hisz a Harkán élő Gyulai Melinda hegedűművész, aki egy különleges terápiás módszert dolgozott ki az elmúlt években.

Hazánk szépségei nyomában

Hazánk szépségei nyomában

2020. 01. 15. | Köves Andrea

Élmények és látnivalók Magyarországon címmel tíz év után ismét megjelent hazánk legismertebb útikönyve, amelyben a Nyugat-Dunántúl látnivalóit a soproni Taschner-Schmidt Erika mutatja be.

Lélekmelengető  kézimunkák

Lélekmelengető kézimunkák

2019. 12. 18. | Köves Andrea

Kincsesház: találó név Márton Krisztina harkai hímzőműhelyére. A békés kuckóban nem csupán csodálatos hímzések sorakoznak, hanem megannyi szemet gyönyörködtető horgolás, sok-sok lélekmelengető kézműves termék.

A madarak izgalmas világa

A madarak izgalmas világa

2019. 12. 04. | Köves Andrea

Újabb kötete jelenik meg a közeljövőben prof. dr. Faragó Sándornak, a Soproni Egyetem emeritus rektorának. A vonuló vízimadarakról szóló könyv elsősorban a szakma érdeklődésére számíthat, ám nagyon sok érdekes információt tartalmaz a természetkedvelők számára is.