Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köves Andrea cikkei

A versenyzés élteti

A versenyzés élteti

2020. 10. 21. | Köves Andrea

Egy éve kóstolt bele a triatlonozásba Palkovits Tamás. Teljesítménye annál is inkább figyelemre méltó, mivel több esetben ép társai között mérette meg magát a parasportoló.

Hatévesen iskolaérett?

Hatévesen iskolaérett?

2020. 10. 14. | Köves Andrea

A nagycsoportosok szülei körében gyakran felvetődik a kérdés: vajon tanköteles korú gyermekük érett-e a szeptemberi iskolakezdésre. 2021-től változik a sokéves gyakorlat.

Kevés méz lesz idén

Kevés méz lesz idén

2020. 10. 14. | Köves Andrea

Gyenge évet zárnak országszerte, így Sopronban és környékén is a méhészek: a mostoha időjárási viszonyok miatt a korábbinál jóval kevesebb volt a termés.

Életük volt a tanítás

Életük volt a tanítás

2020. 10. 07. | Köves Andrea

Több soproni és a környező településeken egykor tevékenykedő jeles pedagógus életútját is bemutatja a most megjelent Emlékek tükrében című sorozat legújabb, 11. kötete.

Újabb ritkaságok  a könyvaukción

Újabb ritkaságok a könyvaukción

2020. 09. 30. | Köves Andrea

Sopronnal és környékével kapcsolatos könyvritkaságok, kéziratok, metszetek és képeslapok is szerepelnek abban a katalógusban, amelyet Elek Szilveszter a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriummal karöltve állított össze az 1. Soproni Helytörténeti és Jótékonysági Aukcióra.

Tómalmi” Tóni kincsei

2020. 09. 23. | Köves Andrea

Késeket készít, pásztorbotokat farag, szobrot alkot az erdőben talált gyökerekből, fadarabokból, és szenvedélyesen gyűjti a múlt mesélő kincseit. Pfeiffer Antalt szeretett tómalmi házikójában kerestem fel.

Szürreális világ a fényképeken

Szürreális világ a fényképeken

2020. 09. 23. | Köves Andrea

Ambrits Tamás soproni fotóművész első helyezést ért el Eső című képével a szabadon választott témák kategóriájában a rangos XX. Nemzetközi–Magyar Fotószalon versenyén, amelyet a Magyar Fotóművészek Világszövetsége hirdetett meg.

A festészet gyógyír

A festészet gyógyír

2020. 09. 16. | Köves Andrea

Wéberné Nagykutasi Erzsébet festőművész alkotásaiból nyújtott ízelítőt a Soproni Képzőművészeti Társaság idei első kiállítása. A festőművész hatodik önálló tárlata az alkotó 70. születésnapja előtt is tisztelgett.