Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köves Andrea cikkei

Gyermeknapi programsorozat

2019. 05. 22. | Köves Andrea

Közeledik május utolsó vasárnapja, amikor hazákban és a világ számos országában minden a gyerekekről szól. Sopronban idén is sok tartalmas, szórakoztató program várja a családokat a nemzetközi gyereknap alkalmából.

Egészséget élményszerűen

Egészséget élményszerűen

2019. 05. 08. | Köves Andrea

Az újraélesztés lépéseivel, a sebkötözés módszerével és hatékony mozgási formákkal is ismerkedhettek a gyerekek az idei egészség világnapjához kapcsolódó soproni rendezvényen a megyeházán.

Gyalogtúra Fraknóra

Gyalogtúra Fraknóra

2019. 05. 08. | Köves Andrea

Tizenöt esztendeje több száz soproni kerekedik fel, hogy a fraknói vár fölött magasodó Szent Rozáliának szentelt kápolnát útba ejtve több mint húsz kilométert túrázzon.

Támadnak a kullancsok

Támadnak a kullancsok

2019. 05. 08. | Köves Andrea

A Sopron környéki erdők kullancs szempontjából az erősen fertőzött területek közé tartoznak, így környékünkön is hiánypótló lesz az a mobil applikáció, amelyet a Magyar Kullancsszövetség készít.

Mozgás, tánc, ének

Mozgás, tánc, ének

2019. 05. 01. | Köves Andrea

Önfeledten néptáncolnak, énekelnek és népi játékokat elevenítenek fel a Jereváni Kék Tagóvoda apróságai hétről hétre az úgynevezett Így tedd rá! program keretében. Az intézmény a kezdeményezés referenciaóvodája.

Ablakok a világűrre

2019. 05. 01. | Köves Andrea

Űridőjárás, táncoló vörös lidércek és óriásvillámok, napfizika, űrcsillagászat, földmegfigyelés – ezekről a témákról is eszmét cseréltek a hazai űrkutatás képviselői a Sopronban rendezett konferencián.

A zenélés élménye

A zenélés élménye

2019. 04. 24. | Köves Andrea

Huszonöt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a soproni Hoffer Dobiskola. Az alapító: Hoffer Péter az egyik legismertebb hazai dobos, Rúzsa Magdi zenekarának állandó tagja.

Szakmák testközelben

Szakmák testközelben

2019. 04. 17. | Köves Andrea

27 szakmai ágazat 34 szakmája közel száz programmal lepte meg az érdeklődőket a szakmák éjszakáján a Soproni Szakképzési Centrum iskoláiban. A megnyitón dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.