Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köves Andrea cikkei

Őseink tisztelete

Őseink tisztelete

2021. 01. 27. | Köves Andrea

A hősök előtti tisztelet – ennek a szellemében állnak díszőrséget a jeles ünnepek alkalmából a Honvéd Hagyományőrző Egyesület soproni tagozatának tagjai. A helyi civil szervezet harminc esztendővel ezelőtt alakult.

Népszerű az esküvő

Népszerű az esküvő

2021. 01. 20. | Köves Andrea

2020-at az esküvők évének nevezték el még az év elején, hiszen számos ifjú párt vonzott a kerek évszám. Ám a nem várt járványügyi helyzet sok esetben újratervezést igényelt.

A kultúra ünnepnapja

A kultúra ünnepnapja

2021. 01. 20. | Köves Andrea

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Vajon mit jelent ez a jeles nap a soproni kötődésű alkotóknak?

Soproni Füzetek

2021. 01. 20. | Köves Andrea

A hagyományoknak megfelelően év végén megjelent a Soproni Füzetek 2020-as száma, a város kulturális és művészeti életének igényes összefoglalója.

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.

Lona hivatása a szenvedélye

Lona hivatása a szenvedélye

2020. 12. 22. | Köves Andrea

Míg mások december 24-én lázasan készülődnek a szentestére, Gedéné Hadarits Ilona osztályvezető főnővér idén is kora reggel munkába indul, hogy az orvosi ügyeleten teljesítse szolgálatát. Egy azon egészségügyi dolgozók közül, akiknek mindez természetes.

A kávék birodalmában

A kávék birodalmában

2020. 12. 09. | Köves Andrea

Elérkezett a téli „bekuckózós”, illatos kávét kortyolgatós időszak. A minőségi nedűk kedvelőinek jó hír: hazánk egyik meghatározó, nemzetközi hírű kávépörkölő üzeme Sopronban működik.