Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Sopron tovább épül

Sopron tovább épül

2017. 12. 20. | Horváth Ferenc

– Sopron – a tények szerint – 2010 óta folyamatosan fejlődik. Az azt megelőző négy évben is jelentős eredmények születtek, de az igazi lendület az évezred második évtizedétől érzékelhető – jelentette ki Barcza Attila önkormányzati képviselő, városi tanácsnok a Soproni Témának adott interjúban.

Soproni bor a top 100-ban

Soproni bor a top 100-ban

2017. 12. 13. | Horváth Ferenc

Szenzációs soproni sikernek örülhetnek a Soproni borvidéken. Iváncsics Zoltán 2015-ös Soproni Shiraz bora a 11. helyen került be a 2017-es top 100 magyar bor közé. Előtte – egy kivételével – csak tokaji aszúk szerepelnek.

Közös sportévzáró

Közös sportévzáró

2017. 12. 06. | Horváth Ferenc

A kormányzat kiemelt figyelmet fordít a sport támogatására, amely az egészséges életmód egyik fontos alapja – jelentette ki az önkormányzat sportfelügyeleti csoportjának évzáróján dr. Simon István alpolgármester.

A múltunk a jelenünk is

A múltunk a jelenünk is

2017. 11. 08. | Horváth Ferenc

A közelmúltban (október 25-i számunkban Feltárják a sírokat címmel) írtunk arról, hogy az Árpád utcai tervezett parkolóház régészeti feltárása során sírhelyek és holttestmaradványok kerültek a felszínre. A szakembereket ez nyilván nem lepte meg, hiszen dr. Németh Alajos Sopron véres, könnyes dátumai című könyvéből ismert, hogy itt egykoron „kényszertemető” volt.

Függetlenségünk a tét

Függetlenségünk a tét

2017. 11. 01. | Horváth Ferenc

– A Soros-terv igenis létezik, hiába tagadják, de Magyarország megvédi határait, s nem leszünk bevándorló ország! – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott interjúban. Hazánk Európa-parlamenti képviselője, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke lakossági fórumon találkozott a soproniakkal.

Nem múló emlékezet

Nem múló emlékezet

2017. 10. 25. | Horváth Ferenc

Sokrétű és érdekes programokkal emlékezett Sopron az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára. Volt kamaraszínházi előadás, filmvetítés és zongorahangverseny. A hagyományoknak megfelelően az egyetemisták is felidézték a történteket.

Önkéntes segítők

Önkéntes segítők

2017. 10. 18. | Horváth Ferenc

– 2006-ban nehezen indult a 72 óra kompromisszum nélkül mozgalom, amely napjainkra váro­sunkban is több száz önkéntes fiatalt mozgat meg évről évre – mondotta lapunknak Barcza Attila önkormányzati képviselő, aki a kezdetektől szervezi az akciósorozatot.