Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

A látszattól a valóságig

A látszattól a valóságig

2020. 10. 21. | Horváth Ferenc

– A XXI. században rendkívül fontos odafigyelni gyermekeinkre, és megtanítani számukra, hogy melyek a digitális világban és a médiában rejlő lehetőségek és veszélyek – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a médiaértés-oktatóközpont online megnyitóján.

Újraálmodott gótikus csoda

Újraálmodott gótikus csoda

2020. 10. 07. | Horváth Ferenc

Dr. Veres András megyéspüspök újraszentelte a Szent Mihály-templomot, amely a Modern Városok Program részeként újult meg. A szentmisén jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök levelét.

Új teniszcentrumok

Új teniszcentrumok

2020. 09. 30. | Horváth Ferenc

– Teniszcentrumok fejlesztése és kialakítása a Magyar Tenisz Szövetség célja – mondotta a Soproni Témának Lázár János. A szövetség közelmúltban megválasztott elnöke dr. Farkas Ciprián polgármesterrel tárgyalt a soproni teniszélet jövőbeni lehetőségeiről.

Összefogás a lakókkal

Összefogás a lakókkal

2020. 09. 23. | Horváth Ferenc

Sopronban folytatódik a közlekedési infrastruktúra felújítása és bővítése, új parkolók építése. A folyamatban lévő munkálatokat – az érintett képviselők jelenlétében – megtekintette dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester.

A fennmaradás csodája

A fennmaradás csodája

2020. 08. 26. | Horváth Ferenc

A magyarságnak küldetése, feladata, felelőssége van és ezáltal – ami a legfontosabb – ­jövője – mondotta Szent István-napi ünnepi beszédében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Alpin Park  a Lövérekben

Alpin Park a Lövérekben

2020. 06. 17. | Horváth Ferenc

– Nemcsak az a fontos, hogy minél több kisbaba szülessen, hanem az is, hogy egészségesen és vidáman nőjenek fel – mondta az Alpin Park átadóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Egységes lesz az arculat

Egységes lesz az arculat

2020. 05. 06. | Horváth Ferenc

– A Várkerület második szakaszának felújítását követően egységes képet fest és modern környezetet nyújt majd a Várkerület teljes szakasza – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen. A beruházás 540 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

Szilas, a gyűrűkirály

Szilas, a gyűrűkirály

2020. 04. 22. | Horváth Ferenc

Ötvenesztendős a Magyar Tornasport Halhatatlanja (2009-ben érte a megtiszteltetés), a Sopronban született és a pályafutása végén újra a szülővárosát választó Csollány Szilveszter. 2003-ban jelent meg e sorok írójától a Szilas, a gyűrűkirály című riportkötet, amely jelenleg is a legátfogóbb képet adja a gyűrűspecialista sokszor kalandos pályafutásáról.