Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Folytatás tavasszal!

Folytatás tavasszal!

2020. 12. 09. | Horváth Ferenc

– A Virágvölgy Sopron egyik legszebb városrésze, amely dinamikusan fejlődik – mondotta dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a Virágvölgyi út bejárásán, ahol a felújítás a második ütemnél tart.

Határozott elképzelések

Határozott elképzelések

2020. 11. 11. | Horváth Ferenc

Sopronnak aktív és dinamikus vezetői vannak – jelentette ki dr. Navracsics Tibor kormánybiztos azon a megbeszélésen, amelyen a város vezetőivel egyeztetett a jelenlegi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről.

Jelenünk a jövő előképe

Jelenünk a jövő előképe

2020. 11. 04. | Horváth Ferenc

Azt majd az utókor dönti el, hogy Sopron a lehetőségeihez képest milyen pályát futott be, de talán nem állunk messze az igazságtól, ha a most záruló évtizedet a várostörténet egyik legfontosabb tíz évének nevezzük. Ez a közelmúlt és a jelen, de milyen lesz a következő 10 év? Erről is beszélgettünk dr. Farkas Cipriánnal, Sopron polgármesterével.

A látszattól a valóságig

A látszattól a valóságig

2020. 10. 21. | Horváth Ferenc

– A XXI. században rendkívül fontos odafigyelni gyermekeinkre, és megtanítani számukra, hogy melyek a digitális világban és a médiában rejlő lehetőségek és veszélyek – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a médiaértés-oktatóközpont online megnyitóján.

Újraálmodott gótikus csoda

Újraálmodott gótikus csoda

2020. 10. 07. | Horváth Ferenc

Dr. Veres András megyéspüspök újraszentelte a Szent Mihály-templomot, amely a Modern Városok Program részeként újult meg. A szentmisén jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök levelét.

Új teniszcentrumok

Új teniszcentrumok

2020. 09. 30. | Horváth Ferenc

– Teniszcentrumok fejlesztése és kialakítása a Magyar Tenisz Szövetség célja – mondotta a Soproni Témának Lázár János. A szövetség közelmúltban megválasztott elnöke dr. Farkas Ciprián polgármesterrel tárgyalt a soproni teniszélet jövőbeni lehetőségeiről.

Összefogás a lakókkal

Összefogás a lakókkal

2020. 09. 23. | Horváth Ferenc

Sopronban folytatódik a közlekedési infrastruktúra felújítása és bővítése, új parkolók építése. A folyamatban lévő munkálatokat – az érintett képviselők jelenlétében – megtekintette dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester.