Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Egységes lesz az arculat

Egységes lesz az arculat

2020. 05. 06. | Horváth Ferenc

– A Várkerület második szakaszának felújítását követően egységes képet fest és modern környezetet nyújt majd a Várkerület teljes szakasza – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen. A beruházás 540 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

Szilas, a gyűrűkirály

Szilas, a gyűrűkirály

2020. 04. 22. | Horváth Ferenc

Ötvenesztendős a Magyar Tornasport Halhatatlanja (2009-ben érte a megtiszteltetés), a Sopronban született és a pályafutása végén újra a szülővárosát választó Csollány Szilveszter. 2003-ban jelent meg e sorok írójától a Szilas, a gyűrűkirály című riportkötet, amely jelenleg is a legátfogóbb képet adja a gyűrűspecialista sokszor kalandos pályafutásáról.

Megújulnak az utak

Megújulnak az utak

2020. 04. 01. | Horváth Ferenc

Az országos veszélyhelyzet ellenére sem állt le teljesen az élet, sok helyen folytatódnak a munkálatok, sőt új programok is kezdődnek. Így van ez Sopronban az útépítések területén is.

Mi vagyunk az unió

Mi vagyunk az unió

2020. 02. 05. | Horváth Ferenc

– Az Európai Uniónak nincs alternatívája – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester azon a sajtótájékoztatón, amely megelőzte Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével való találkozását.

A felújítás 3. üteme

A felújítás 3. üteme

2020. 02. 05. | Horváth Ferenc

Két év múlva zárulhat az Orsolya-iskola teljes körű felújítása. A jelenleg már tartó 3. ütemről sajtótájékoztatón számolt be dr. Veres András püspök, dr. Kovács András, az intézmény igazgatója és dr. Farkas Ciprián polgármester.

A hűség erkölcsi erény

A hűség erkölcsi erény

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc

– A mai nap örökre ünnep lett a Civitas Fidelissima városában, hiszen nevünk egybeforrt a hűséggel – mondotta – a többi között – hűségnapi köszöntőjében dr. Farkas Ciprián. A polgármester és dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester a december 14-i ünnepségen adta át a város kitüntetéseit.

Bővülő közösségi szolgáltatások

Bővülő közösségi szolgáltatások

2019. 12. 04. | Horváth Ferenc

A novemberi közgyűlés számos érdekes és aktuális előterjesztésről döntött. A legnagyobb várakozás a kitüntettek névsorát és néhány adónem minimális emelését kísérte. Az ilyenkor óhatatlanul is felmerülő kérdések megválaszolására dr. Farkas Ciprián polgármestert kérte a Soproni Téma szerkesztősége.