Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Modern Sopron  – megújuló belváros

Modern Sopron – megújuló belváros

2018. 12. 12. | Horváth Ferenc

Hivatalosan is lezárult Sopron történelmi belvárosának megújítása, az utcák és terek rekonstrukciója. Az átadáson Gyopáros Alpár kormánybiztos, dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester idézte fel a Modern Városok Program kezdeteit és az elmúlt hónapokban elért eredményeket.

A családok érdekében

A családok érdekében

2018. 12. 05. | Horváth Ferenc

– Fiatalként büszke vagyok arra, hogy olyan időszakban képviselhetem a Parlamentben a soproniakat, amikor a kormány politikájának a középpontjában a családok állnak – jelentette ki Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.

A dicsőség napja

A dicsőség napja

2018. 10. 31. | Horváth Ferenc

– Nekünk 1956 a legfényesebb függetlenségi harcunk a kommunista elnyomók ellen. Ez valóságos felszabadító háború volt – mondotta dr. Fodor Tamás polgármester az ’56-os megemlékezésen október 23-án a Széchenyi téren.

Teljesülnek az ígéretek

Teljesülnek az ígéretek

2018. 10. 17. | Horváth Ferenc

Egy év leforgása alatt 4 milliárd forint értékben újultak, újulnak meg Sopron utcái és járdái. Erről dr. Simon István alpolgármester tartott a Lövér körúton sajtótájékoztatót, amelyen jelen volt dr. Farkas Ciprián, a körzet képviselője, tanácsnok és Tóth Éva képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke.

Fiatalok versenye

Fiatalok versenye

2018. 09. 26. | Horváth Ferenc

Közép–Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, a fiatal szakemberek Európa-bajnokságát, amelyen 25 év alatti tehetséges fiatalok mérik össze tudásukat.

Szüreti bormustra

Szüreti bormustra

2018. 09. 12. | Horváth Ferenc

Kürtőskalácsok és pecsenyék, kolbászok mámortó illata, mangalicakolbász és töpörtyű, malomkeréknyi házi kenyér, alkalmi játszótér a kicsiknek, no és természetesen kitűnő soproni borok – mindez így együtt nem volt más, mint a Soproni Szüreti Napok, amelyet dr. Fodor Tamás polgármester nyitott meg.

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

2018. 09. 12. | Horváth Ferenc

Az IPOSZ szervezésében az elmúlt héten szerdán tartották meg Budapesten a magyar kézművesség napját immár 27. alkalommal. Az eseményen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos vázolta a Magyar Falu Programját, majd elismeréseket adott át a sajtó képviselőinek.

Miénk itt a tér!

Miénk itt a tér!

2018. 09. 05. | Horváth Ferenc

NépmesePont nyílt – az országos hálózat részeként – a Liszt-központ mínusz 1. szintjén, az egykor volt éjszakai bár és söröző helyén. A helyiséget barátságos, gyermekbarát foglalkoztató térré alakították, ahol különböző programok várják majd a kicsiket és szüleiket.