Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Kékfrankos kiválóságok

2018. 06. 27. | Horváth Ferenc

Mint arról már tájékoztattuk olvasóinkat, az Agrárminisztérium 2018-at a kékfrankos évének nyilvánította és kiadta a Kékfrankos kiválóságok könyvét, amelybe soproni borok is bekerültek.

Megújul a Lenck-villa

Megújul a Lenck-villa

2018. 06. 27. | Horváth Ferenc

Megkezdődött a Lenck-villa felújítása, s ez jó alkalom volt arra, hogy az érdekeltek áttekintsék, miképp is áll a Modern Sopron programelemeinek végrehajtása. Gyopáros Alpár kormánybiztos elismerően szólt a soproni tudatos várostervezésről, és kiemelte, jól halad a tervek megvalósítása.

Egyedülálló attrakció lesz

Egyedülálló attrakció lesz

2018. 06. 20. | Horváth Ferenc

A Fertő-parti fejlesztések első ütemének tervismertetőjét és bemutatóját tartották meg az elmúlt hétvégén a Hotel Sopronban. Elhangzott, a munkaterületet az idén ősszel adják át a kivitelezőknek. A program befejezése 2020-ra várható, a második ütem 2021-re készül el.

Soproni aranyérmek

2018. 06. 20. | Horváth Ferenc

Négy soproni pincészet is aranyérmet vehetett át a közelmúltban megrendezett szekszárdi nemzetközi kékfrankos borversenyen. A magyar pincészetek „versenyét” Iváncsics Zoltán nyerte, mert 2015-ös Soproni Kékfrankosa érte el a legmagasabb pontszámot.

Nyárköszöntő buli

Nyárköszöntő buli

2018. 06. 06. | Horváth Ferenc

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a már hagyományos tómalmi nyárköszöntő juniális. Az évek során igazi közösségek kovácsolódtak a településrészen. A pörköltfőző versenyt a Szomszédok csapata nyerte.

A demokrácia diadala

A demokrácia diadala

2018. 04. 11. | Horváth Ferenc

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Fidesz–KDNP győzelmét hozta az április 8-i országgyűlési képviselő-választás. A nem végleges adatok szerint a kormánypártok ismét kétharmados többséget szereztek. A soproni választókerületben Barcza Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje fölényes sikert aratott.

Kékfrankostörténet

Kékfrankostörténet

2018. 04. 04. | Horváth Ferenc

Mint arról már beszámoltunk, a Földművelésügyi Minisztérium 2018-at a kékfrankos évének nyilvánította. Szerkesztőségünk – feltételezve, hogy lesznek – figyelemmel kíséri az ezzel kapcsolatos soproni eseményeket, rendezvényeket. Addig is rendre közlünk írásokat a kékfrankosról.