Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Horváth Ferenc cikkei

Még időben vagyunk

Még időben vagyunk

2022. 05. 25. | Horváth Ferenc

Talán az akkori városi fúvószenekar sem hitte, hogy kezdeményezése, a borünnep, amely kezdetben egynapos volt, és a Várisi-erdőben, a zenepavilon környékén rendezték meg, hagyománnyá nemesedik.

Véget értek (?) az álmok

Véget értek (?) az álmok

2022. 05. 18. | Horváth Ferenc

Miközben a soproni csapatsport csillaga, a Sopron Basket a csúcsra jutott megnyerve az Euroligát, addig a legnépszerűbb sport soproni képviselője, az SC Sopron labdarúgócsapata kiesett a harmadik osztályból.

Maradék tisztesség

Maradék tisztesség

2022. 05. 11. | Horváth Ferenc

Az ellenzék, amely a választások óta szakadatlanul marja egymást, úgy tűnik, nem mer (nem tud, nem akar) szembenézni a valósággal. Inkább mindenki a másikban keresi a hibát, és külső okok után kutat.

Erős felhatalmazás, nagyobb felelősség

Erős felhatalmazás, nagyobb felelősség

2022. 05. 11. | Horváth Ferenc

Dr. Molnár Ágnes, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője, a párt regionális igazgatója Sopronban és a Nyugat-Dunántúlon is megkerülhetetlen személyiség. Ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben. Hogy Sopron és térsége az elmúlt évtizedben új fejlődési pályára állt, abban kiemelkedő szolgálatot vállalt.

Egyetértünk

Egyetértünk

2022. 05. 04. | Horváth Ferenc

Tagadhatatlan, Sopron tavasszal a legszebb – legalábbis nekem. Talán azért is van ez így, mert a hosszú és szürke téli hónapok után nagyon várom már a megújulást, a fák virágzását, a zöld ezernyi árnyalatának tükröződését a napfényben, a madarak csivitelését.

És még mindig…

És még mindig…

2022. 04. 27. | Horváth Ferenc

Csak nem csitulnak a parlamenti választások keltette hullámok. Azon én egy cseppet sem csodálkoztam, hogy egymásnak estek az „összefogás” pártjai, pontosabban vezetői.

Az elvégzett munka jutalma

Az elvégzett munka jutalma

2022. 04. 27. | Horváth Ferenc

Sopron ritkán kerül a nemzetközi érdeklődés látóterébe, de a Sopron Basket eredményei, legújabban pedig az Euroliga-győzelme ismét kiváltotta a (sport)világ tiszteletét városunk iránt. Az elmúlt évtizedekről és a jelenről Török Zoltánnal, a csapatot működtető kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Utóhang

Utóhang

2022. 04. 13. | Horváth Ferenc

Megdöbbentő, mellbevágó, hihetetlen – ilyen és ehhez hasonló szavak hangzottak el a választást követő napokban. Ki-ki vérmérséklete, párthovatartozása szerint értékelte az eredményeket, de a Fidesz kétharmados győzelmét senki sem vitatta.

Beérett a paradicsom

Beérett a paradicsom

2022. 04. 06. | Horváth Ferenc

Az április 3-i választáson nem történt semmi váratlan, ha csak az nem volt meglepetés, hogy a Fidesz elsöprő győzelmet aratott, éppúgy, mint soproni jelöltje, Barcza Attila. Az eredmények felülírták a józan várakozásokat, amelyek a Fidesz–KDNP biztos, de nem kétharmados győzelmét előlegezték meg.

A rendszerváltás kapitánya

A rendszerváltás kapitánya

2022. 04. 06. | Horváth Ferenc

– Rendőrként harminc évig szolgáltam Sopront. Pályám csúcsának a bűnüldözést tartom ma is – mondta Farkas Endre dandártábornok, aki szerkesztőségünk vendége volt.