Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

A múltunk a jelenünk is

A múltunk a jelenünk is

2017. 11. 08. | Horváth Ferenc

A közelmúltban (október 25-i számunkban Feltárják a sírokat címmel) írtunk arról, hogy az Árpád utcai tervezett parkolóház régészeti feltárása során sírhelyek és holttestmaradványok kerültek a felszínre. A szakembereket ez nyilván nem lepte meg, hiszen dr. Németh Alajos Sopron véres, könnyes dátumai című könyvéből ismert, hogy itt egykoron „kényszertemető” volt.

Függetlenségünk a tét

Függetlenségünk a tét

2017. 11. 01. | Horváth Ferenc

– A Soros-terv igenis létezik, hiába tagadják, de Magyarország megvédi határait, s nem leszünk bevándorló ország! – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott interjúban. Hazánk Európa-parlamenti képviselője, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke lakossági fórumon találkozott a soproniakkal.

Nem múló emlékezet

Nem múló emlékezet

2017. 10. 25. | Horváth Ferenc

Sokrétű és érdekes programokkal emlékezett Sopron az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára. Volt kamaraszínházi előadás, filmvetítés és zongorahangverseny. A hagyományoknak megfelelően az egyetemisták is felidézték a történteket.

Önkéntes segítők

Önkéntes segítők

2017. 10. 18. | Horváth Ferenc

– 2006-ban nehezen indult a 72 óra kompromisszum nélkül mozgalom, amely napjainkra váro­sunkban is több száz önkéntes fiatalt mozgat meg évről évre – mondotta lapunknak Barcza Attila önkormányzati képviselő, aki a kezdetektől szervezi az akciósorozatot.

Kinyíltak a hűség kapui

Kinyíltak a hűség kapui

2017. 10. 04. | Horváth Ferenc

A Munkácsy-teremben nyílt meg Szent Mihály napja alkalmából Soproni Somlai Attila kiállítása, amelyet Járóka Lívia Európa parlamenti képviselő személyes hangvételű gondolataival ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Megnyílnak a kapualjak

Megnyílnak a kapualjak

2017. 09. 27. | Horváth Ferenc

Egy nem mindennapi kulturális (közmű­ve­lődési) vállalkozás aktív résztvevői lehetnek a soproniak október elsején. Szent Mihály, a város védőszentjének ünnepén 14 órától a belváros 30 kapualjában 60 különböző kulturális–művészeti élmény csalogatja az érdeklődőket KultKapuk címmel.

Tisztaság, harmónia, egyensúly

Tisztaság, harmónia, egyensúly

2017. 09. 27. | Horváth Ferenc

– Lelkiismeretes és boldog ember vagyok – vallja magáról Nagy László faszobrász. Aki nem olvasta vagy hallotta önértékelését, annak elég, ha megnézi a Megmunkált fa című életmű-kiállítását a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban.

Szüreti vigasság

Szüreti vigasság

2017. 09. 13. | Horváth Ferenc

Kitűnő soproni borok, minden eddiginél több látogató, változatos színpadi programok, finom fogások – így foglalható össze a Soproni Szüret 2017 rendezvénysorozata.

Könnyebb az iskolakezdés

2017. 09. 06. | Horváth Ferenc

Az iskolakezdés mindig izgalmas, de egyben teher a családoknak. Éppen ezért a kormány 2010-től számos eszközzel segíti őket, hogy minél kisebb költséggel járjon a gyerekek iskoláztatása – mondotta a Soproni Témának dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, akit a tanévkezdésről kérdezett szerkesztőségünk.