Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Alpin Park  a Lövérekben

Alpin Park a Lövérekben

2020. 06. 17. | Horváth Ferenc

– Nemcsak az a fontos, hogy minél több kisbaba szülessen, hanem az is, hogy egészségesen és vidáman nőjenek fel – mondta az Alpin Park átadóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Egységes lesz az arculat

Egységes lesz az arculat

2020. 05. 06. | Horváth Ferenc

– A Várkerület második szakaszának felújítását követően egységes képet fest és modern környezetet nyújt majd a Várkerület teljes szakasza – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen. A beruházás 540 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

Szilas, a gyűrűkirály

Szilas, a gyűrűkirály

2020. 04. 22. | Horváth Ferenc

Ötvenesztendős a Magyar Tornasport Halhatatlanja (2009-ben érte a megtiszteltetés), a Sopronban született és a pályafutása végén újra a szülővárosát választó Csollány Szilveszter. 2003-ban jelent meg e sorok írójától a Szilas, a gyűrűkirály című riportkötet, amely jelenleg is a legátfogóbb képet adja a gyűrűspecialista sokszor kalandos pályafutásáról.

Megújulnak az utak

Megújulnak az utak

2020. 04. 01. | Horváth Ferenc

Az országos veszélyhelyzet ellenére sem állt le teljesen az élet, sok helyen folytatódnak a munkálatok, sőt új programok is kezdődnek. Így van ez Sopronban az útépítések területén is.

A felújítás 3. üteme

A felújítás 3. üteme

2020. 02. 05. | Horváth Ferenc

Két év múlva zárulhat az Orsolya-iskola teljes körű felújítása. A jelenleg már tartó 3. ütemről sajtótájékoztatón számolt be dr. Veres András püspök, dr. Kovács András, az intézmény igazgatója és dr. Farkas Ciprián polgármester.

Mi vagyunk az unió

Mi vagyunk az unió

2020. 02. 05. | Horváth Ferenc

– Az Európai Uniónak nincs alternatívája – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester azon a sajtótájékoztatón, amely megelőzte Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével való találkozását.

A hűség erkölcsi erény

A hűség erkölcsi erény

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc

– A mai nap örökre ünnep lett a Civitas Fidelissima városában, hiszen nevünk egybeforrt a hűséggel – mondotta – a többi között – hűségnapi köszöntőjében dr. Farkas Ciprián. A polgármester és dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester a december 14-i ünnepségen adta át a város kitüntetéseit.