Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc cikkei

Felívelő korszak

Felívelő korszak

2019. 09. 18. | Horváth Ferenc

– A városépítés, -fejlesztés a jövőben is folytatódhat, a kormány kiemelten kezeli Sopront – jelentette ki Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter múlt heti fórumán.

Sopron a 21. században

Sopron a 21. században

2019. 09. 04. | Horváth Ferenc

Tizenhárom év után elköszön városvezetői munkájától dr. Fodor Tamás polgármester. Döntése nem rögtönzés volt, már korábban is foglalkoztatta, hogy 2019-ben visszavonul. Utódjaként dr. Farkas Cipriánt ajánlja a soproniaknak.

Ezer éve Európában

Ezer éve Európában

2019. 08. 21. | Horváth Ferenc

– Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország akkor maradhat meg, ha megőrizzük önmagunkat, ha megőrizzük területünket, biztonságunkat, függetlenségünket – mondotta államalapításunk ünnepén dr. Farkas Ciprián tanácsnok, önkormányzati képviselő.

10. tómalmi juniális

10. tómalmi juniális

2019. 06. 05. | Horváth Ferenc

Tizenöt csapat közül a „Zsoltik” végeztek az első helyen a 10. alkalommal megrendezett tómalmi pörköltfőzőversenyen. A Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat ismét varázslatos juniálist szervezett.

Megfordul a szél?

Megfordul a szél?

2019. 05. 22. | Horváth Ferenc

– A Fidesz mindaddig kitart az Európai Néppárt mellett, míg esélyt lát arra, hogy megváltozik a jelenlegi helyzet, s a bevándorláspárti erők háttérbe szorulnak – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott interjúban.

Európában mi vagyunk itthon

Európában mi vagyunk itthon

2019. 05. 15. | Horváth Ferenc

A május 26-i uniós parlamenti választásoknak immár valódi tétje van – jelentette ki Kósa Lajos, a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke soproni lakossági fórumán a Liszt-központban.

Út- és járdafelújítások

Út- és járdafelújítások

2019. 04. 24. | Horváth Ferenc

A Villa sor és a Panoráma út felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatót a lövéreki útrekonstrukciókról dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Farkas Ciprián, a körzet önkormányzati képviselője, tanácsnok.

Hagyomány és megújulás

Hagyomány és megújulás

2019. 04. 04. | Horváth Ferenc

Iváncsics Zoltán 2017-es évjáratú barrique hordóban érlelt kékfrankosa lett Sopron 2019-es bora. A minősítésen 15 gazda 18 nedűje szerepelt. Az önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián köszöntötte a résztvevőket, termelőket.

Ismét nálunk a Final Four

2019. 03. 27. | Horváth Ferenc

Újabb sikert ért a magyar – és a soproni – sportdiplomácia: ebben az évben is városunk adhat otthont a női kosárlabda Euroliga négyesdöntőjének. Ezt a múlt héten dr. Fodor Tamás polgármester és Török Zoltán, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója jelentette be.

Eljött a mi ’48-unk

Eljött a mi ’48-unk

2019. 03. 20. | Horváth Ferenc

– Mi, magyarok, ahogy 1848-ban, úgy ma is szép szóval állunk ki a függetlenségünkért, és kérjük a birodalmat, hogy változtasson, mert Európa veszélyben van – mondotta többek között március 15-i beszédében dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok.