Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Híreink

Évadzáró a színházban

Évadzáró a színházban

2018. 06. 06. | Pluzsik Tamás

Hétfőn tartotta évadzáró társulati ülését a Soproni Petőfi Színház, melyen a színházi díjak között egy új elismerés is gazdára talált: Művészeti Nívódíjat érdemelt ki Szalai Dóra táncművész és Savanyu Gergely színművész.

A függőségek ellen

A függőségek ellen

2018. 06. 06. | Madarász Réka

Az egészséges városok program keretében június 1-jén délelőtt 7–8. osztályos és középiskolás diákoknak drogprevenciós rendhagyó órát tartottak. A Liszt-központban megrendezett interaktív előadáson tizenegy iskola több mint 500 tanulója vett részt.

Az emberek szolgálata

Az emberek szolgálata

2018. 06. 06. | Madarász Réka

Hosszú élete során a legnagyobb örömet az jelentette Lipták Sándorné számára, hogy sokaknak szerzett boldog perceket és órákat. Az idős hölgy ápolónőként és a Magyar Vöröskereszt tagjaként egész életét mások megsegítésének szentelte.

Mentők kettős jubileuma

Mentők kettős jubileuma

2018. 06. 06. | Munkatársunktól

Idén 70 éves az Országos Mentőszolgálat és 20 éves az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. A jubileumot nagyszabású programmal ünnepelték a városi stadionban szombaton. A napot mentési bemutató, gyermekprogramok és színpadi előadások sokasága is színesíttette.

Konferencia a kékfrankosról

2018. 06. 06. | Munkatársunktól

Tényleg Sopron a kékfrankos fővárosa? Hol tart a soproni bor? Mi vinné előbbre a soproni borrégiót? Milyen lehetőségeket rejt a kékfrankos? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a kékfrankos kerekasztal-konferencián június 8-án, pénteken 17 órától a Rejpál-házban.

Nyárköszöntő buli

Nyárköszöntő buli

2018. 06. 06. | Horváth Ferenc

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a már hagyományos tómalmi nyárköszöntő juniális. Az évek során igazi közösségek kovácsolódtak a településrészen. A pörköltfőző versenyt a Szomszédok csapata nyerte.

Együtt a családokkal

2018. 06. 06. | Horváth Ferenc jegyzete

„A magyar családtámogatási rendszer jelenleg is Európa egyik legjobb, legszélesebb körű rendszere, de szeretnék bővíteni, még hatékonyabbá tenni. Hogy miképp, erről fejthetik ki véleményüket az emberek a következő nemzeti konzultáció során.”