Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Híreink

Épül a jövő Sopronban

Épül a jövő Sopronban

2020. 01. 15. | Pluzsik Tamás

– A megyei jogú városok között Sopron az egyik éllovas a Modern Városok Program megvalósulásában – mondta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki dr. Farkas Ciprián polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót a múlt héten.

Adomány

2020. 01. 15. | Munkatársunktól

400 ezer forint értékű volumetrikus gyógyszeradagoló pumpát adományozott a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekosztályának a Greenfish SE.

Lovagi bál

2020. 01. 15. | Munkatársunktól

Idén is az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Soproni Legációja és a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete által szervezet estély nyitotta a báli szezont városunkban.

 

Ritmus ajándékba

2020. 01. 15. | Bertha Ágnes

Önzetlen segítőkészségéről tett tanúbizonyságot az ágfalvi Láng Rajmund: a 17 éves diák egy dobfelszerelést ajánlott fel egy szarvasi fiúnak.

Bányászat élményszerűen

Bányászat élményszerűen

2020. 01. 15. | P. Horváth László

Szakmai körökben is elismerik a bányászati múzeum új kiállítását: a szűk termekben a digitális technika minden előnyét kihasználva mutatják be a történelmi Magyarország bányászatát a XV. századtól kezdve a közelmúltig.

Optimista méhészek

2020. 01. 15. | Munkatársunktól

Időjárás-változás, atkák és hamis méz – mindezek nehezítik a hazai méhészek munkáját. Ugyanakkor a Sopron környéki szakemberek optimisták és elkötelezettek: 2020-ra jó termést várnak.