Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Híreink

Belencsák Ferenc és László

Belencsák Ferenc és László

2019. 06. 19. | Pluzsik Tamás

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a mondás, melynek igazságáért nem kell messzire menni Sopronban sem. A Belencsák név városunkban egyet jelent a borotvaéles késsel és bicskával, köszönhetően Belencsák Ferencnek, valamint László fiának.

Elkezdődött a medervizsgálat

Elkezdődött a medervizsgálat

2019. 06. 19. | Huszár Judit

A tervek szerint június végéig végeznek az átfogó medervizsgálattal a Fertőrákosi-öböl területén. A munka múlt héten kezdődött, az a cél, hogy megtalálják, majd eltávolítsák a vízben lévő veszélyes tárgyakat.

Egy nap az egészségért

Egy nap az egészségért

2019. 06. 19. | Huszár Judit

Több mint 200 ember – ennyien vettek részt a XVI. Országos Patika Nap alkalmából rendezett szűrővizsgálatokon Sopronban. Az Arany Kígyó Gyógyszertár a kezdetektől fogva csatlakozott a programhoz.

Segítség a betegeknek

Segítség a betegeknek

2019. 06. 19. | Cziráki Viktória

A betegjogi képviselő a betegek – az egészségügyi törvényben meghatározott – jogainak védelmét látja el, valamint feladata az is, hogy segítse őket jogaik megismerésében és érvényesítésében.

150 éve Sopronért

150 éve Sopronért

2019. 06. 19. | Pluzsik Tamás

Másfél évszázaddal ezelőtt az országban elsőként Sopronban alakult városszépítő szervezet. A jubileumot egy emlékkönyv-kiadással egybekötve ünnepelte a városházán a Soproni Városszépítő Egyesület tagsága és a város vezetése.

A nyár vonzásában

2019. 06. 19. | Horváth Ferenc jegyzete

„… egy-egy térség csak akkor lesz (lehet) vonzó a turisták szemében (…), ha komplex kínálatot nyújt: jól megközelíthető, színvonalas az infrastruktúrája, nemcsak „pillanatnyi élményt” ad, széles körű szolgáltatást biztosít, barátságosak a vendéglátók, és vonzó a gasztro- és borkínálat is.”

Fiatalok biztonsága

Fiatalok biztonsága

2019. 06. 19. | Munkatársunktól

Élj túl egy napot biztonságosan! jelszóval tartott közlekedésbiztonsági napot a Soproni Polgárőr Egyesület csütörtökön. A programon több mint ezer diák vett részt.