Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Híreink

Ők Nagy-Szín-Pad! győztesei

Ők Nagy-Szín-Pad! győztesei

2017. 05. 28. | MTI

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek.

Soproni fiatalok Szombathelyen

Soproni fiatalok Szombathelyen

2017. 05. 26. | Munkatársunktól

A TÉR-ERŐ című színházi nevelési programhéten vett részt nagy sikerrel a Soproni Petőfi Színház 35 kiló remény című előadása a szombathelyi teátrumban. Anna Gavalda regényének motívumaiból Németh Ervin dramaturg, drámatanár készített adaptációt.

Emléktábla Stasney Albert professzornak

Emléktábla Stasney Albert professzornak

2017. 05. 25. | Pluzsik Tamás

A Soproni Városszépítő Egyesület szervezésében dr. Stasney Albertnek (1889-1971), a Soproni Egyetem egykori legendás ábrázoló geometria professzorának avattak emléktáblát volt lakóházának, az Alsólőver utca 46. számú ház falán.

Táborok: vigyázzunk!

Táborok: vigyázzunk!

2017. 05. 24. | Cziráki Viktória

A személyes biztonságra és az értékekre is figyelni kell a nyári táborozás alatt. A gyerek a „kütyüit” és az értékes holmit hagyja inkább otthon! Arra az esetre, ha baj történne, tisztázzuk vele, kihez fordulhat segítségért!

Spanyol edzők a női kosarasoknál

Spanyol edzők a női kosarasoknál

2017. 05. 24. | Munkatársunktól

Spanyol edzői stáb dolgozik a következő szezontól az Uniqa Sopron együttesénél. Ez azt is jelenti, hogy távozik a kispadról Sterbenz László, aki az elmúlt három szezonban hat kupán és bajnoki döntőn vezette az együttest.

Függetlenségünk a tét

Függetlenségünk a tét

2017. 05. 24. | Horváth Ferenc

– A kormánynak több olyan vitája is van Brüsszellel, amely nemzeti függetlenségünket érinti. Magyarország álláspontja azonban világos. Nem engedhetünk sem a migráció, sem pedig a rezsicsökkentés kérdésében, de nem mondhatunk le a munkahelyek védelméről sem! – jelentette ki Sopronban Dömötör Csaba.