Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Híreink

Március 15-ig meghosszabbították a korlátozásokat

2021. 02. 25. | MTI

A harmadik hullám elérte Magyarországot, a következő 1-2 hétben drámaian romolhatnak az adatok, megjelentek a mutáns vírusok is, amik lényegesen gyorsabban terjednek - emelte ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó tájékoztatóján.

TIT-előadás

2021. 02. 24. | Munkatársunktól

Március 2-án, kedden 18 órakor Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellára tart online előadást A jó szakma a siker titka címmel.

Egymást segítik a színészek

2021. 02. 24. | Munkatársunktól

A soproni főállású színészek a szakszervezet közvetítésével anyagi segítséget, támogatást nyújtanak a bevétel és munka nélkül maradt szabadúszó kollégáiknak – írta közleményében Pataki András.

Storno a művész kéményseprő

2021. 02. 24. | Pluzsik Tamás

Kétszáz évvel ezelőtt, 1821 februárjában született Kismartonban idősebb Storno Ferenc, a magyar historizmus egyik legnagyobb munkásságú restaurátora. Ő és az utódai a maga nemében páratlan magángyűjteményt hagytak ránk.

Hamis a baba...

2021. 02. 24. | Czetin Zoltán

Kisorsolták a hétvégi játékon, félmillió forintot nyert, de ahhoz, hogy megkapja, fizessen be 50 ezret! Ugye, gyanús a történet? Ugye, még véletlenül sem fizet? Jól teszi!

A tavasz hírnökei

A tavasz hírnökei

2021. 02. 24. | Benke Éva

Idén ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját a Fertő–Hanság Nemzeti Park. A munka nem állt meg a korlátozások ellenére sem, a kirándulók az arra kijelölt területeket, útvonalakat egyénileg látogathatják.

Kukahíradó

2021. 02. 24. | Munkatársunktól

Az ember mindig elmosolyodik, majd azonnal tesz egy hajító mozdulatot a szemetes felé, mikor a leghétköznapibb eszközök mellé – mint egy asztali lámpa vagy egy kerékpár – 20 oldalas használati útmutatót nyomnak a kezébe.