Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Panoráma

Újabb kézműves remekek

Újabb kézműves remekek

2021. 01. 27. | P. Horváth László

Balogh Eszter a soproni Szent Mihály-templomban lévő szentély ólomüveg ablakainak elkészítéséért immár negyedik alkalommal kapta meg a Magyar Kézműves Remek díjat. Hampl Márton asztalos pedig egy fakenu megépítéséért először részesült a rangos országos elismerésben.

Ne legyünk naivak!

2021. 01. 27. | Czetin Zoltán

Senki ne vegyen ki úgy albérletet, és legfőképp ne fizessen érte, hogy nem nézte meg! Ez a legfőbb tanulsága annak a két esetnek, amely a közelmúltban történt Sopronban.

Török zászló a belvárosban

Török zászló a belvárosban

2021. 01. 27. | Pluzsik Tamás

A másfél évszázadnyi török uralom mérlegét megvonva kevés magyar település dicsekedhet azzal, hogy soha nem tűzték ki a félholdas török zászlót a várormára. Sopron ilyen. Ma viszont török zászlót lenget a szél a belvárosban...

Megújul a kastély

Megújul a kastély

2021. 01. 22. | Munkatársunktól

Szellemiségében és építészetileg is teljesen megújul a Széchenyi-kastély Nagycenken. A mintegy 2,9 milliárd forintos beruházás alapkövét a magyar kultúra napján tették le.

 
Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.

Archívum