Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Panoráma

Az áldozatok védelmében

2020. 02. 26. | Cziráki Viktória

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját – az Európai Áldozatvédő Fórum javaslatára ezért lett február 22-e a bűncselekmények áldozatainak napja.

Megújuló Fertő-táj

Megújuló Fertő-táj

2020. 02. 26. | P. Horváth László

A Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térség hat helyszínén idegenforgalmi célú fejlesztés kezdődött. A fertőrákosi kőfejtő tanösvényénél új információs pontokat helyeznek el, és a kilátogatók többféle tárlatvezetés közül választhatnak.

A negyedik szülinap az első

A negyedik szülinap az első

2020. 02. 02. | Huszár Judit

Már visszaszámol, annyira várja a születésnapját Kretti Kornél. A kisfiú 2016-ban jött világra, mégis ez lesz az első „igazi” születésnapja. Hogy miért? 2016 szökőév volt, Kornél pedig február 29-én sírt fel először...

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.

Archívum