Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
… de legjobb Sopron!
– Minden soproni közös sikere a SopronFest – mondta a fesztivál sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián polgármester. Fotó: Sopronmédia – Rombai Péter

Közel 80 helyszínen több mint 300 programot tartanak

… de legjobb Sopron!

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban – hangzott el a SopronFest sajtótájékoztatóján, melyen a szervezők ismertették a fesztivál menetrendjét. A pünkösdi héten több mint 60 ezer vendéget várnak városunkba.

– Minden soproni közös sikere a SopronFest. Ez a mi ünnepünk, melyen mindenki megmutathatja magát – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. – Tavaly tejfölös dobozba ültettünk egy palántát, ami idén már ki is hajtott. Ehhez sok ember áldozatos munkájára volt szükség, de a befektetett energia megtérült.

A polgármester hozzátette: a fesztivál korszerű, fenntartható méretű, és minden igényt kielégítően folytatódik 2024-ben. Nemcsak a helyieknek, de a hozzánk érkező turistáknak is rengeteg élményt ígér.

– Sopron nem maradhat fesztivál nélkül – mondta a sajtótájékoztatón Lobenwein Norbert, a SopronFest egyik főszervezője. Kiemelte, hogy egyediségét mutatja, hogy a szervezésben a város vendéglátói és művészei mellett az egyetem is aktív szerepet vállalt, törekednek arra, hogy amit csak lehet, helyi partnerekkel és beszállítókkal oldjanak meg.

A számtalan fellépő mellett koncertet ad városunkban Azahriah és a Halott Pénz – akik Puskás Aréna-koncertjeik előtt csak Sopronban lépnek fel –, Korda György és Balázs Klári pedig jubileumi turnéja kiemelt állomásaként jelentette be soproni fellépését.


A koncertek mellett számos podcast-beszélgetésen, művészeti kiállításon, gasztronómiai programon vehetnek részt az érdeklődők, emellett dzsessz- és irodalmi előadásokkal is várják a közönséget.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelmi kérdésekre is: több helyen tartanak kiállításokat, workshopokat, valamint edukációs programokat a fenntarthatóság jegyében. Ennek egyik állomásaként az érdeklődök segédkezhetnek egy Miyawaki-erdő létrehozásában, melyen Áder János volt köztársasági elnök is részt vesz.

A programok május 11-én kezdődnek, a koncerteket a Lövérekben a 3 fő napon, május 17–19. között tartják. Ebben a három napban a helyi buszokat díjmentesen használhatják a fesztiválozók. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.