Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Élménydús jótékonyság
A bál bevételéből 350 törölközőt és 700 mosdókesztyűt is vásárolt a Rotary Club Sopron a Balfi úti Idősek Otthona lakóinak. Fotó: Filep István

Anyák napi meglepetést is tervez a Rotary Club Sopron

Élménydús jótékonyság

| Köves Andrea | Városi hírek

A barátság és a karitatív tevékenység összhangja adja a több mint három évtizede alakult Rotary Club Sopron szellemiségét. A civil szervezet legutóbb a Balfi úti Idősek Otthonának lakóit lepte meg 1,2 millió forint értékű adománnyal.

A jótékonysági szervezet januárban patinás bált szervezett, amelynek a bevételével támogatták a szépkorú lakókat. A több mint 1 millió forintból a mindennapi élethez elengedhetetlen eszközöket szerezték be az otthon kérésére, így 350 törölközőt és 700 mosdókesztyűt. Az átadáson Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója kiemelte: a Rotary Club Sopronnal kiváló kapcsolatot ápol az intézmény. Az adományt Gyenge Koppány, a Rotary Club Sopron soros elnöke nyújtotta át, aki szerint a szervezet az elmúlt időszakban példát mutatott arra, hogy miként lehet a hagyományokat tiszteletben tartva megújulni.

– Kötöttünk egy együttműködést a Vinodom közösségi vinotékával – hangsúlyozta Gyenge Koppány. – Áthelyeztük ide szerdai klubülésünket, ennek köszönhetően megismerkedhetünk még mélyebben a Soproni borvidék értékeivel, illetve a borászokkal összefogva élménydús jótékonysági programokat tudunk életre hívni. Ez az együttműködés is mutatja, hogy klubunk törekszik a nyitásra, fiatalosabbá, lendületesebbé vált a szemléletmódunk.

A megújulás mellett sem maradhattak el a klub már megszokott jótékonysági programjai, így október 23-án Színek és rétegek címmel tartották meg hagyományos sétájukat, amelyet dr. Tárkányi Sándor építész, egyetemi docens vezetett, aki a felújított belvárosi műemlékekről mesélt. Ennek a bevételét szintén a szociális intézménnyel együttműködve egy nehéz helyzetben lévő testvérpárnak juttatták, valamint a karácsonyi ünnepkörben rászoruló családokat támogattak élelmiszerrel. Az ünnepi időszakban az egyik soproni gyermekotthon lakóit is megajándékozták a klub tagjai a jótékonysági forraltbor-árusítás bevételéből. Mindemellett ötletekből sincs hiány: a közeljövőben több jótékony célú eseményen vesznek részt, anyák napi és gyermeknapi meglepetést is terveznek.

Jelenleg a legfőbb célkitűzésük, hogy a nemrégiben kutyatámadás áldozatául esett kislányt és családját támogassák a rehabilitáció ideje alatt, ehhez a kezdeményezéshez magánszemélyek is csatlakoztak példamutató módon.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.