Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy medencében a „nagyokkal”
Deák Levente (felvételünkön) 1500, 800 és 200 méteres gyorsúszásban mérette meg magát a felnőtt országos bajnokságon, a leghosszabb távon döntőbe is jutott. Börzsei Zalán 50 méter mellen B döntőben szerepelt.

Úszó ob: A soproni Deák Levente 1500 méteren döntőt úszott

Egy medencében a „nagyokkal”

| Rázó László | Sport

Két fiatal úszó: Deák Levente és Börzsei Zalán is képviselte a soproni színeket a múlt heti 126. úszó országos bajnokságon. A tapasztalatairól Deák Leventét kérdeztük.

– Mi szükséges ahhoz, hogy az ob-n induljon valaki, mikor úsztad meg a szintidőt?

– Én már évek óta teljesítettem az országos bajnokságon induláshoz szükséges szintidőket. Véleményem szerint, ha egy fiatal sportoló komolyan veszi az úszást, és viszonylag jól megy neki, akkor már 14–15 évesen megúszhatók a szükséges szintidők.

– Hogy érezted magad az ob-n, milyen volt a légkör, milyen a „nagyokkal”, olimpikonokkal, világbajnokokkal együtt úszni?

– Fantasztikus volt a légkör, személyesen nagyon élvezem ezt a különleges atmoszférát. Volt időm rájönni, hogy a „nagyok” ugyanúgy emberek, mint én, izgulhatnak verseny előtt, lehet rosszabb napjuk. Persze vannak alkalmak, amikor csodálom a teljesítményüket – és erre most közvetlen közelről volt lehetőségem.

– Milyen eredményt vártál magadtól előzetesen?

– Nagy elvárásaim nem voltak, hiszen nemrég töltöttem be a 18-at, ez volt az első felnőtt bajnokságom ténylegesen felnőttkorúként. Nem volt könnyű a felkészülésem, lelkileg sem voltam könnyű helyzetben és új trénerrel kellett folytatnom a munkát. Sajnos az ob előtti héten egy megfázásos betegséggel is meg kellett küzdenem. Mellette az érettségire való készülés is sok energiát vett el.

– Mennyire erős a mezőny? Magyarország igazi úszónemzet, itt nem könnyű ob-n döntőbe jutni...

– A magyar mezőny szinte mindegyik számban kimondottan erős. Véleményem szerint vannak kiemelkedően erős versenyszámok, és van, ahol egy picit könnyebb a döntőbe jutás, de semmiképp sem könnyű egyik szám sem. Nagyon örülök, hogy végül 1500 gyorson a döntőt úsztam.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.