Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Néptáncosok a GYIK-ban
Közel háromszáz ifjú néptáncos lépett fel múlt héten a GYIK-ban. Fotó: Filep István

Kultúránkat át kell adnunk a jövő generációinak

Néptáncosok a GYIK-ban

| Panoráma

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.

A kétnapos versenyt a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület és a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI szervezte. A fiatalok a GYIK Rendezvényház színpadán léptek fel múlt kedden és szerdán.

– Ez a verseny a magyar kultúra megőrzéséről szól, amit át kell adnunk az utánunk jövő generációknak – mondta a rendezvény megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Sipos Ferenc, a Pendelyes egyesület vezetője és a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazgatója hozzátette: a megmérettetés a gyerekek tehetséggondozásában, -fejlesztésében is fontos szerepet játszik.

A továbbjutókat mindhárom korosztályban egy szakmai zsűri határozta meg, az itteni nyertesek az országos néptáncfesztiválon, Szarvason folytathatják a versenyzést.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...