Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szövetségben fejlesztik a várost – Dr. Simon István
Gyönyörűen rekonstruálták városunk egyik jelképét, a Szent Mihály-templomot,

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

Szövetségben fejlesztik a várost – Dr. Simon István

| Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük az adott választókerület győztes önkormányzati képviselőjét, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.

Dr. Simon István (5. számú választókerület: Virágvölgy, Szent Mihály-domb, Tómalom, Kőhida és Jánostelep)

Dr. Simon István választókerülete Sopron legdinamikusabban fejlődő, zöld városrészeit foglalja magába, ahol sok fiatal él, sok család talált otthonra.

A képviselő különösen büszke a szépségesen felújított Szent Mihály-templomra és a nagyszerűen kiépített Mély útra. Nagy teherbírásúra korszerűsítették a Virágvölgyi utat, járdát is építettek, s megoldották a csapadékvíz-elvezetést. A Virágvölgy középső részén buszfordulót építenek.

Az Asszonyvásár dűlőben kiépítették az utat, és megoldották a csapadékvíz-elvezetést. Sok utcában végeztek bitumenes felületzárást, például a Hubertusz úton, a Csőszház és az Erdburger dűlőben, a Kerülő közben, a Tövis közben, a Remetelak, a Rózsakert, a Szüret, a Vincellér és a Bábakalács utcában. Virágvölgy-szerte fejlesztették a közvilágítást, a bobpálya környékén tanösvényt alakítottak ki. A Koronázódombon új parkot létesítettek. Közösségépítő programként virágvölgyi családi napokat rendeznek. A Rózsa és a Szélmalom utcát leaszfaltozták, megszépült a Szélmalom utca parkja is.

Az Ösvény utcai és az Uszoda utcai lépcsőket felújították. Új aszfaltot kapott a Tómalom út, a Nemeskúti út, a Pozsonyi út, az Okai utca, a Nezsideri utca, a Zárányi utca és a Boldogasszonyi utca. Bitumenes felületzárás történt a Macskakői és a Széleskúti úton, megépítették az autópálya-lejárót a Pozsonyi út és a Tómalom felé. Megújították a Zárányi úti és a Rákosi úti játszóteret, de gondot fordítanak a választókerület összes játszóterére. Tómalmon minden utcában volt bitumenes felületzárás, folyamatosan fejlesztik a közvilágítást. A Tómalom sort leaszfaltozták.

Minden évben közösségépítő pörköltfőző versenyt rendeznek a Tómalmon, és nagyon népszerű a tavaszi virágpalánta-osztás is. Kiemelt gondot fordítanak a fürdő és a tó rendben tartására a horgászokkal közösen. Karbantartják a kerékpárutakat. A sopronkőhidai BV-lakótelep parkját és útjait felújították, felnőtt háziorvosi rendelést biztosítanak a Sopronkőhidán, a Tómalmon és a Jánostelepen élők részére.

Felújították a piknikutat, és működtetik a Páneurópai Piknik Emlékhelyet.

Dr. Simon István vezetésével a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep részönkormányzat segíti a településrészek működését, fejlesztését.

Új park készült a Koronázódombon csodás kilátással a városra


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...