Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Hatalmas leárazások

2020. 01. 15. | Madarász Réka

Ha valaki még nem csömörlött meg a vásárlástól a hatalmas karácsonyi dömping alkalmával, most érdemes benéznie az üzletekbe. És nem csak azért, hogy visszavigye azokat az ajándékait, melyektől talán még van esélye megszabadulni...

Az iker dj-lányok

Az iker dj-lányok

2020. 01. 15. | Kóczán Bálint

Az idei VOLT Fesztivál egyik kiemelt fellépője a Nervo lesz. Az ausztrál ikertestvérek gyakorlatilag 18 évesen lettek profi dalszerzők, világszerte ismerik őket.

Különdíjas csapat

2020. 01. 15. | Munkatársunktól

A GYSEV Cargo Zrt. különdíját nyerte meg a SopRob nevű széchenyis csapat (Joó Balázs, Horváth Benedek, Rózsás Zoltán) a Robot Race 4.0 országos középiskolai versenyen.

Országos énekversenyt nyert

Országos énekversenyt nyert

2020. 01. 15. | Madarász Réka

Payrits Karmela, akit korábban már bemutattunk újságunkban, első helyezést ért el a miCROfon elnevezésű ifjúsági tehetségkutató versenyen, melyet idén negyedik alkalommal rendezett meg az Országos Horvát Önkormányzat.

Karácsony külföldön

Karácsony külföldön

2020. 01. 15. | Madarász Réka

Az AFS Magyarország segítségével az idei tanévben hét cserediák tölt egy-egy tanévet városunkban. Arról kérdeztük őket, náluk milyenek az ünnepi szokások, és mi fogta meg őket a magyar hagyományokban.

Jótékony széchenyisek

Jótékony széchenyisek

2020. 01. 15. | Madarász Réka

A Széchenyi-gimnázium 11. d osztálya folyamatosan találékony ötletekkel rukkol elő azért, hogy segítsen a rászorulókon. Az idei tanévben három kezdeményezése is volt a fiataloknak, és még csak az első félév zárult le.

A torna az élete része

2020. 01. 15. | Pluzsik Tamás

„Sopron, te lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok, akik már nemzedékek óta itt élnek, és azok is, akik elszakadtak Soprontól.