Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Magyar Társaság a Líceumban

Magyar Társaság a Líceumban

2018. 02. 14. | Madarász Réka

A Berzsenyi Líceum diákjai összefogtak annak érdekében, hogy újjáélesszék a Magyar Társaságot. Az önképző kör tagjainak létszáma egyre gyarapodik, programjaik egyre színesebbek, és már két kiadványuk is megjelent.

Színház a színházban

Színház a színházban

2018. 02. 14. | Pluzsik Tamás

Február 24-én, szombaton mutatja be a Soproni Petőfi Színház társulata az Ármány&szerelem című rockzenés játékot, melyben Friedrich Schiller drámájának jelenetei sorakoznak föl, de nem az ismert és megszokott módon.

Elismerés az újítóknak

2018. 02. 14. | Munkatársunktól

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2017-ben Sopron Kiváló Pedagógusa-díjban részesült dr. Kovács András, a Sopron Kultúrájáért-díjat Kótai Mónika vette át.

Feltárulnak Sopron titkai

Feltárulnak Sopron titkai

2018. 02. 14. | P. Horváth László

Az idegenvezetők világnapján – február 25-én, vasárnap – tizenhárom csoportban szakemberek mutatják be Sopron gazdag történelmi múltját, a műemlékeket a helyieknek és az ide látogató turistáknak.

Báloztak a huszárok

Báloztak a huszárok

2018. 02. 14. | Madarász Réka

Idén is óriási érdeklődésre tartott számot a soproni huszárok bálja szombaton. A szervezők fő célja, hogy a katonai hagyományőrzést minél színvonalasabbá, a huszárság hagyományait pedig minél szélesebb körben ismertté tegyék.