Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Euroliga négyes döntő Sopronban

Euroliga négyes döntő Sopronban

2019. 04. 12. | MTI

Roberto Iniguez vezetőedző szerint nehezebb volt megismételni a elődöntőbe jutást, mint tavaly bekerülni a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, amelyet péntektől vasárnapig Sopronban rendeznek.

Indulhat a horgászidény a Fertőn

2019. 04. 11. | Munkatársunktól

Visszatérhetnek a horgászok a Fertő tóra, a csónakok pedig az idei szezonban is maradhatnak a kikötőben. A határozott időre, augusztus 31-ig szóló bérleti szerződéseket a napokban köthetik meg a horgászok a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel.

Vigyázzunk a kicsikre!

Vigyázzunk a kicsikre!

2019. 04. 10. | Köves Andrea

Nincs rossz gyermek, csak eleven – vallja Dalia Dávid soproni elsősegélynyújtó oktató. Tapasztalatai szerint egyre több szülő felismeri: akár életet is menthet, ha elvégez egy gyerekekre specializálódott elsősegélynyújtó tanfolyamot.

Korszerű világítás

Korszerű világítás

2019. 04. 10. | P. Horváth László

Teljesen megújult a közvilágítás a Tóth Antal utcában 1 kilométer hosszan. Biztonságosabban lehet elérni az iskolát, a játszóteret, illetve a lakóparkot is úton, járdán és kerékpárúton.

Kezdődhetnek a bölcsődefejlesztések

2019. 04. 10. | Munkatársunktól

Összesen 10,5 milliárd forintos keret­összeggel jelentek meg bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó pályázati felhívások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Séta az elfogadásért

Séta az elfogadásért

2019. 04. 10. | Köves Andrea

Az autizmus világnapján rendezte meg az Autitok Szülőklub hagyományos kék sétáját az elfogadás, az elkötelezettség és a szemléletformálás jegyében. A jeles nap alkalmából a Tűztorony is kék fényben pompázott.

Színházzal is erősít a VOLT

2019. 04. 10. | Munkatársunktól

A VOLT Fesztiválon – a zene mellett – mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, amelyek során a fesztiválozók „lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban”, részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről.