Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Örömre van szükségünk

Örömre van szükségünk

2022. 01. 05. | Bertha Ágnes

Hétvégén meggyújtottuk az adventi koszorú negyedik gyertyáját is – a hit, a remény, az öröm és a szeretet vasárnapja után pár nappal a karácsonyfákon gyúlnak ki a fények és a szívekben a szeretet lángja. Sopron keresztény gyülekezeteinek lelkészei idén is elláttak bennünket útravalóval a várakozás utolsó pillanataira és az ünnep óráira.

Szabálytalan ünnepi trend

2021. 12. 22. | Madarász Réka

Az ünnepi időszak remek alkalmat kínál arra, hogy a legújabb szettjeinket bemutassuk a kis- és a nagyközönségnek. Aki nem akar költekezni, az a régi kollekcióit is feldobhatja egy vagy több ízléses desingner ékszerrel.

Prédikátor: Lélegző

Prédikátor: Lélegző

2021. 12. 22.

– Szívbemarkoló, mégis reményt keltő líra egy nehéz időszakban – így összegzi Pajor Tamás, művésznevén a Prédikátor legújabb, katartikus produkcióját, amely mellé a legnagyobb sztárok álltak.

Új felvétel a sztárpártól

Új felvétel a sztárpártól

2021. 12. 22. | Kóczán Bálint

A „Sztárban Sztár leszek!” korábbi győztese, a tüneményes színésznő–énekesnő Békefi Viki és a show-műsorban második helyezett dalszerző–énekes, Ya Ou nemcsak a magánéletben, de a zenében is nagyszerű párt alkot. Szembeszél című daluk kapcsolatuk küzdelmes pillanataiba is betekintést enged. Vikivel beszélgettünk.

A zenélés közös öröme

A zenélés közös öröme

2021. 12. 22. | Pluzsik Tamás

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a mondás, melynek igazságáért nem kell messzire menni Sopronban sem. Szabó Károly az egyik doyenje és meghatározó egyénisége Sopron Város Fúvószenekarának, ahol volt olyan koncert, amikor nemcsak Richárd fiával, hanem Barbara lányával is együtt játszott.

Gyógyszertári ügyelet

2021. 12. 22.

December 22-től január 2-ig. Az ügyeleti idő hétfőtől vasárnapig este 8 órától reggel 8 óráig, december 25-én és 26-án reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig tart.

Még zöldebb egyetem

Még zöldebb egyetem

2021. 12. 22.

A tavalyi pozíciójához képest több száz helyet előrelépve, a világ 300 legzöldebb egyeteme közé került a Soproni Egyetem – kihirdették az Universitas Indonesia GreenMetric Világrangsor idei eredményeit.

Segítség a babavárásban

Segítség a babavárásban

2021. 12. 22. | Etzl Edgár

A Messiás születését megjövendölték a próféták: bár egyszerű jászolban kellett megszületnie, a kis Jézust és családját napkeleti bölcsek és pásztorok keresték fel, akik ajándékokkal halmozták el. A családok, akik máshonnan nem kapnak segítséget, ma a Várva Várt Alapítványra is számíthatnak.