Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Bennszülöttek az interneten

Bennszülöttek az interneten

2019. 02. 14. | Huszár Judit

Egy átlagos (6–18 éves) gyerek legalább napi egy órát internetezik – ez is kiderül egy friss felmérésből. A szakemberek szerint biztonságos internet nem létezik, ahhoz, hogy a gyermekeink ne kerüljenek veszélybe a világhálón, tudatos felhasználókká kell nevelni őket.

Trükkös tolvajok

Trükkös tolvajok

2019. 02. 13. | Cziráki Viktória

Időről időre előfordul, hogy valamilyen trükkös módszerrel csalnak ki pénzt idős emberektől. Legutóbb az egyik soproni lakótelepen csengettek be a lakásokba a tolvajok

Fontos felvételi határidő

Fontos felvételi határidő

2019. 02. 06. | P. Horváth László

Közeleg a határidő: február 15-ig kell a végzős diákoknak kiválasztani azt a felsőoktatási intézményt, ahol tanulni szeretnének. A jelentkezést rögzíteni kell az arra szolgáló elektronikus rendszerben. A Soproni Egyetem is várja a leendő hallgatókat.

34 éve vállalkozó

34 éve vállalkozó

2019. 02. 06. | Köves Andrea

Országos kamarai díjban részesült Horváth Lajos Sopron gazdasági életében végzett eredményes munkájáért és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara kézműves tagozati elnökeként folytatott példaértékű tevékenységéért.

Folytatódik a fejlesztés

Folytatódik a fejlesztés

2019. 02. 06. | Munkatársunktól

2019-ben is folytatódik a város fejlesztése – jelentette ki a Soproni Témának dr. Fodor Tamás. A polgármester történelmi összefüggésbe helyezte városunk múltját és jelenét, előrevetítve a modernizációt követő jövőjét.