Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Archívum

Egy újabb állomás

2018. 10. 10. | Horváth Ferenc jegyzete

„Közgazdászok és más pénzügyi elemzők szerint Magyarország gazdasági növekedése a következő években is folytatódik, így biztosítható, hogy a már elkezdett és még csak a tervekben létező beruházások, fejlesztések megvalósulnak országszerte és így Sopronban is.”

Családi legendárium – pályázat

2018. 10. 10. | Czetin Zoltán

Irodalmi pályázatot hirdetett általános és középiskolásoknak a Soproni Múzeum Macskakő Gyermekmúzeuma, amelyben családi történeteket várnak a gyermekektől. A kiírás célja, hogy a fiatalok kifaggassák idősebb rokonaikat és gyűjtsenek össze minél több érdekes történetet a család életéből.

Cseppek, kortyok…

Cseppek, kortyok…

2018. 10. 10. | Pluzsik Tamás

Cseppek, kortyok és morzsák az új és legújabb kori gasztronómia históriájából címmel szakmai konferenciát rendezett a Magyar Nemzeti Levéltár Győr–Moson–Sopron Megye Soproni Levéltára.

A fehér bot napja

A fehér bot napja

2018. 10. 10. | Munkatársunktól

Október a látás hónapja, 15-e pedig a fehér bot napja már több mint 45 éve, amelyhez kapcsolódóan Sopronban a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete tartott összejövetelt szombaton a Soproni Egyetem Lámfalussy-karának aulájában.

Októberi gyásznap

Októberi gyásznap

2018. 10. 10.

A hagyományoknak megfelelően minden évben iskolások emlékeznek meg 1849. október 6-áról, Kossuth Lajos szavaival a magyar Golgotáról.