Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt valósították meg a terveket -  Pongráczné Várnai Mária
A Bercsényi utca faltól falig megújult.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

Együtt valósították meg a terveket - Pongráczné Várnai Mária

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük az adott választókerület győztes önkormányzati képviselőjét, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.

Pongráczné Várnai Mária

(8. számú választókerület: a Várkerülettől a Papréten át a Kurucdombig)

Pongráczné Várnai Mária választókerülete patinás városrészeket foglal magába, és fontos, kiemelt fejlesztések helyszíne volt az elmúlt években.

Az Árpád utcában megépült a parkolóház, és az utat is felújították. A kormány támogatásával kialakították a Hűségparkot, megújult a Szent István-templom homlokzata, a torony és a toronyóra. Újjászületett a Szent István park, a Washington park és a Paprét. Megtörtént a Halász Miklós Sportcsarnok teljes rekonstrukciója, és felújították a sportpályákat is. Jelenleg is tartó beruházás a Papréten a kosárakadémia építése. Folytatódott a Várkerület rekonstrukciója a Széchenyi tér és az Ötvös utca közötti szakaszon. Nagy beruházás volt a Hillebrand utcában az új, 84 férőhelyes bölcsőde megépítése, a kurucdombi óvodában pedig új helyiségeket alakítottak ki.

Jelentős feladat volt az utak, az utcák és a járdák rekonstrukciója. Új aszfalt került a Lóki sorra, a Csóronfalvi utcára, a Vak Bottyán utcára, a Kurucdomb sorra és a Bercsényi utcára, amelyet faltól falig újítottak fel. Az Ónodi utcában a járdát építették át, a Kuruc körúton parkolókat és e-töltő-állomásokat telepítettek.

Megújult a Szív utca, leaszfaltozták a Híd utcát, a Fapiac utcát, a Pócsi utcát és az István bíró utcát. Új burkolatot kapott a Magyar és a Móricz Zsigmond utca is.

A Kurucdombon számos közösségépítő családi rendezvény várta nem csupán a helyieket, de a más városrészekből érkezőket is.


Megszépültek a soproni parkok - köztük a Washington park is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...