Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Czetin Zoltán cikkei

Mindig zárja be  az autója ajtaját!

Mindig zárja be az autója ajtaját!

2022. 05. 18. | Czetin Zoltán

Márkás táska, benne az iratokkal, telefonnal, esetleg tablettel és fényképezőgéppel – ezeket rendszeresen visszük magukkal. És milyen kellemetlen, ha egy pillanatra ott hagyjuk a kocsiban, de mire visszamegyünk, már nincsenek meg...

… hogy mindenki épségben hazaérjen!

… hogy mindenki épségben hazaérjen!

2022. 05. 04. | Czetin Zoltán

Közel száz ittas sofőrt igazoltattak az első negyedévben a soproni rendőrök. Az a cél, hogy ez a szám jelentősen csökkenjen, az ittas vezetők ugyanis veszélyeztetik minden közlekedő testi épségét.

Legyen biztonságban  a fűnyírónk (is)!

Legyen biztonságban a fűnyírónk (is)!

2022. 04. 20. | Czetin Zoltán

A tavasszal együtt elérkezett a kertészkedés szezonja – egyre többet járnak a tulajdonosok a hétvégi telkekre. Az nem túl jó élmény, ha valaki betört a területünkre, az pedig még rosszabb, ha el is vitt valamit…

Legyen titkos a jelszó!

Legyen titkos a jelszó!

2022. 04. 06. | Czetin Zoltán

Megtudták a jelszavamat, és beléptek az e-mail-fiókomba, posztoltak a nevemben a Facebookon, használták a netbankomat. Egyre gyakrabban kapnak hasonló bejelentéseket a soproni rendőrök. Előzzük meg a problémákat!

A tároló önmagában nem védi a biciklit

A tároló önmagában nem védi a biciklit

2022. 03. 23. | Czetin Zoltán

A tavasszal együtt elkezdődött a kerékpáros szezon. Újságunkban két hete már írtunk arról, hogy hogyan legyünk biztonságban két keréken – most hasznos tanácsokat adunk ahhoz, hogy a biciklink se tűnjön el…

Legyünk biztonságban a kerékpáron is!

Legyünk biztonságban a kerékpáron is!

2022. 03. 09. | Czetin Zoltán

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy nő a kerékpárosok száma Sopronban is. Egyre több kétkerekűvel találkozunk a városi utakon. Fontos, hogy mindenki biztonságban legyen, aki bicajra száll – ehhez viszont elengedhetetlen a szabályok ismerete és betartása is.

Segítség az áldozatoknak

2022. 02. 23. | Czetin Zoltán

Egy bűncselekmény áldozatának sok mindennel meg kell küzdenie: a károk helyreállítása mellett ott a lelki teher, de bonyolult jogi kérdések is felmerülhetnek. Utóbbiak kezelésében biztosan tud támogatást adni az áldozatsegítő szolgálat.

Kincskeresés a szabadban

Kincskeresés a szabadban

2022. 02. 16. | Czetin Zoltán

892 magyar és 3017 nemzetközi találat. A 73 éves soproni, nyugdíjas gépész, Schöll Károly ennyi geocaching-ládát talált meg azóta, hogy elkezdte űzni ezt a hobbit.

A legszorgalmasabb Kisdarázs: Lagler Bonita

A legszorgalmasabb Kisdarázs: Lagler Bonita

2022. 02. 02. | Czetin Zoltán

A 12 éves Lagler Bonita kapta a Soproni Darazsak Sportakadémia 2020/2021-es szezonjának Legszorgalmasabb Kisdarázs díját. A fiatal kosaraspalántának mindene a játék, egyetlen edzésről vagy mérkőzésről sem szeretne hiányozni.