Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Káprázatos csokrok
– Az utóbbi években rendkívül népszerűek a közepes méretű, vintage csokrok, melyekben a törtfehér és a púder színek dominálnak – mondta Zügn Judit virágüzlet-tulajdonos.

A menyasszonyi virágoknak 24 órán át kell tündökölniük

Káprázatos csokrok

| Zöld Sopron

Lassan közeleg az esküvői szezon, így a nagy napra készülők már izgatottan tervezik leendő csokrukat és a dekorációt. Érdemes a helyszínnek és az évszaknak megfelelően megválasztani a kiegészítőket.

Mivel az esküvői dekoráció rendkívül összetett téma, a csokrokat is sok szempont szerint lehet csoportosítani. Alakjuk alapján megkülönböztethetünk például kör és háromszög alakú, illetve négyszögletes csokrokat.

– Az esküvői trendek nagyjából 5–6 évente követik egymást – kezdte Zügn Judit virágüzlet-tulajdonos. – Az utóbbi években rendkívül népszerűek a közepes méretű (30–35 centiméter átmérőjű), vintage csokrok, melyekben a törtfehér és a púder színek dominálnak. Zöldként gyakran használunk eukaliptuszt, a virágok közül pedig a bazsa-, a pünkösdi és az angol rózsa, a boglárka és a lizantusz a sláger. Az is az új trendek közé tartozik, hogy a csokorba száraz virág is kerülhet.

A virágkötőnek a pár igényeit kell szem előtt tartania, hiszen ez az ő életük nagy eseménye. A menyasszonyi csokornak 24 óráig kell gyönyörűen mutatnia, a tartósság ebben az esetben nem szempont. Az is előfordul, hogy a csokor csak a virágok fejét, illetve csak a szirmaikat tartalmazza, a szárrész pedig szintén dekorációs elemnek számít.

– Egyre gyakoribb, hogy a menyasszonyok két csokrot kérnek: egy eldobót és egyet maguknak. Az is szerepel a kívánságok között, hogy az előbbi eldobásnál három–öt részre essen szét – folytatta Zügn Judit. – Én azt szoktam javasolni a pároknak, hogy a díszítés a helyszínhez illő és az évszaknak megfelelő legyen. Mivel az esküvő dekoráció sok-sok apró részletet tartalmaz, a párral folyamatosan egyeztetünk egészen a nagy napig.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...