Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt valósították meg a terveket -  Dr. Csiszár Szabolcs
Korszerűsítették és bővítették a Szarvkői úti bölcsődét.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

Együtt valósították meg a terveket - Dr. Csiszár Szabolcs

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük az adott választókerület győztes önkormányzati képviselőjét, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.

Dr. Csiszár Szabolcs

(3. számú választókerület: a Jereván-lakótelep délnyugati része, külső határa a Makó utca, a IV. László király utca, a Kossuth utca és a Kismartoni sor)

Dr. Csiszár Szabolcs választókerületének egy része a korábbi külvárosi Sopront idézi, amelyet villamos kötött össze a belvárossal, a másik része pedig a fejlődő Jereván-lakótelep délnyugati fele. A képviselő és az itt élők közös erőfeszítéseinek eredményeként, az önkormányzat támogatásával fontos fejlesztések valósultak meg.

A Szarvkői utcában bővítették és korszerűsítették a bölcsődét, felújították a IV. László király és a Faraktár utcát. A Makó és a Határőr utcát leaszfaltozták, és közel száz parkolót alakítottak ki, a Kodály téren pedig belső parkolókat létesítettek. A Kossuth Lajos utcát és a Táncsics Mihály utca első részét felújították, a biztonságos közlekedés érdekében a Kismartoni soron, a Vásárhelyi Pál utcában és a Somfalvi úton sebességkorlátozó táblát helyeztek ki. A Somfalvi úton új, kétkaros sorompó nyújt biztonságot, a Táncsics Mihály utcában és a IV. László király utcában egyedi felfestésű gyalogosátkelők segítik a közlekedőket. A képviselő és az önkormányzat sokat tett az itt élők érdekében, hogy mindennapjaik még komfortosabbá váljanak. A Huszár utcában aszfaltoztak, a Nagymartoni és az Ősz utca útburkolatát és a járdákat felújították, fákat ültettek, éppúgy, mint a Vándor Sándor utcában. Kialakították a jereváni kutyafuttatót, gondozzák és fejlesztik a játszótereket. Összekapcsolják az északnyugati elkerülőutat a Terv utcával és a Somfalvi úttal, tehermentesítve a városrész közlekedését. Felújítják a piacot és a környezetét, rendben tartják a felújított szolgáltatóházat. Támogatják a BMX-sportot és a -közösséget, a plázánál P+R parkolót alakítottak ki.

Műfüves sportpályákat építettek, kondiparkot és skate-­parkot létesítettek. Folyamatos a sportpályák gondozása, felújítása.


A pláza mellett új skate-pálya épült.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...