Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A tavaszt köszöntötték
A program résztvevői megismerhették a Lenck-villa parkját és különleges növényeit. Fotó: Filep István

A tavaszt köszöntötték

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvényen.

A környezettudatos kerti programot a Soproni Múzeum a Zöld Kezek Egyesülettel közösen valósította meg. A résztvevők megismerhették a Lenck-villa parkját és különleges növényeit, a gyógynövénykertet, vásárolhattak palántákat, és a környékbeli alkotók kézműves termékei közül is választhattak. A programon részt vett dr. Farkas Ciprián is. – A Lenck-villa udvarán ezen a rendezvényen a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében találkozhatnak egymással a helyi termelők – mondta a polgármester. – A zöld gondolat nagyon fontos a mi életünkben, erre egyébként a közelgő SopronFest is reflektálni fog, hiszen egy új erdőt adunk át Áder János egykori köztársasági elnök úrral Sopronban.

A Lenck-villa 2020 októberére nyerte vissza régi pompáját – hosszú várakozás után az önkormányzat és a magyar kormány támogatásának köszönhetően újult meg, ma a soproni múzeumegyüttes része, városunk egyik ékköve, közösségi tere.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...