Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Madarász Réka cikkei

Szebasztián két aranya

Szebasztián két aranya

2018. 03. 14. | Madarász Réka

A kö­zel­múltban Szabó Szebasztián nemcsak az IFAA íjász Európa-bajnokságot nyerte meg, hanem egy nemzetközi 3 dimenziós íjászversenyt is. Az idei évben a fiú már négy arany- és egy ezüstéremmel büszkélkedhet.

Szakmai nap

Szakmai nap

2018. 03. 14. | Madarász Réka

A Soproni SzC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma múlt héten szerdán és csütörtökön tartotta évtizedes hagyományokra visszatekintő szakmai és diáknapját. A tanulók izgalmas versenyeken mérték össze a tudásukat.

Kezeljük okosan pénzügyeinket!

2018. 03. 14. | Madarász Réka

A múlt hét több soproni általános és középiskolában a pénzügyi tudatosság jegyében telt. A szervezők legfőbb célja az volt, hogy a diákok a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a pénzvilág működéséről.

Fontos a lábunk ápolása

Fontos a lábunk ápolása

2018. 03. 14. | Madarász Réka

A zord időben sokunknál a legfontosabb szempont, hogy a csizmánk, bakancsunk minél melegebb legyen. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a lábápolásról elfeledkezni, aminek káros következményei lehetnek.

„A szép bőr mindenkinek jár”

„A szép bőr mindenkinek jár”

2018. 03. 07. | Madarász Réka

A soproni Tajti Ildikó, azaz Tindigo több tízezer nőnek segített problémamentessé varázsolnia a bőrét. Hosszú évek munkája árán saját brandet épített fel: honlapja, YouTube-csatornája egyre népszerűbb; megjelent két könyve, saját kozmetikai márkáját fejleszti.

Felfedező Klub új módszerekkel

Felfedező Klub új módszerekkel

2018. 02. 28. | Madarász Réka

Hetedik évadát zárta idén a Széchenyi Felfedező Klub. A szervezők tavasszal műhelymunka keretében kezdik meg a következő tanév előkészítését annak érdekében, hogy az általános iskolások jövőre már alaposan „letesztelt” foglalkozásokon vehessenek részt.

Coach: edző és tanácsadó

2018. 02. 28. | Madarász Réka

A hosszú évek óta segítő szakmában dolgozó Virágh Anna lett „Az Év ICF Coacha 2017” elnevezésű pályázat nyertese. A díjazottat arról kérdeztük, mi is az a coaching, mivel foglalkozik egy coach.

Botond mindene a zene

Botond mindene a zene

2018. 02. 21. | Madarász Réka

Bartokos Botond született zenei tehetség. Dzsesszzongoristaként gyakran fellép iskolai és városi rendezvényeken. Improvizatív előadásmódja lenyűgözi a közönséget, szabadidejében pedig zenét szerez.

Báloztak a huszárok

Báloztak a huszárok

2018. 02. 14. | Madarász Réka

Idén is óriási érdeklődésre tartott számot a soproni huszárok bálja szombaton. A szervezők fő célja, hogy a katonai hagyományőrzést minél színvonalasabbá, a huszárság hagyományait pedig minél szélesebb körben ismertté tegyék.