Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Madarász Réka cikkei

Kutató diákok

Kutató diákok

2019. 01. 16. | Madarász Réka

Az Eötvös-iskola három diákja is előkelő helyen végzett az Evangélikus Iskolák Kutató Diákjainak I. Konferenciáján. Takács Dorina és Orbán Nikolett a társadalomtudományi, Jakab Johanna pedig a történelemtudományi szekcióban mérette meg magát.

Tévhitek az öltözködésről

2019. 01. 16. | Madarász Réka

Sokan – tévesen – úgy gondolják, ahhoz, hogy stílusos legyen a megjelenésük, elég egy üzletben kiválasztaniuk néhány divatos darabot, egy jó fodrásszal megcsináltatni a hajukat, egy megfelelő szakemberrel pedig a sminkjüket. A köztudatban él néhány ehhez hasonló valótlan elképzelés.

Másoknak világítanak

Másoknak világítanak

2018. 12. 19. | Madarász Réka

Rácz Tamás és felesége, Krisztina gyengén látók, így az ünnep fényeiből keveset tapasztalnak. A család mégis ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel készül a karácsonyra, mint bárki más.

Csillámló ünnep

Csillámló ünnep

2018. 12. 19. | Madarász Réka

Az ünnepek alatt nemcsak megengedett, hanem szinte kötelező a csillogás. Egy ragyogó alkalmi sminkkel magunkra vonzhatjuk a tekinteteket. Idén minden menő, ami fényes: csilloghat a szemünk, a szánk és az arcunk. Túlzásokba azonban ezúttal sem szabad esni.

Digitális időutazás

Digitális időutazás

2018. 12. 05. | Madarász Réka

20 éves az informatikaképzés a Handler-szakközépiskolában. Az évforduló alkalmából szervezett rendezvények sorát egy számítógép-történeti kiállítás nyitotta meg, melyet külsős diákok is megnézhetnek.