Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vándorolj szalamandráért!
Fontos, hogy a gyermekek is megismerjék a természeti csodákat, élvezzék az erdőjárást.

Vándorolj szalamandráért!

| Köves Andrea | Zöld Sopron

A Soproni Vándorok Túraegylet tagjai számára igazi ajándék a természetjárás, szeretnék ezt az élményt minél több emberrel megismertetni. Ennek jegyében egy 12 túrából álló sorozatot indítanak gyerekek és családok számára.

– A Soproni Parkerdő hihetetlenül gazdag forrásokban, kilátókban, különböző emlékhelyekben, nagyon fontosnak tartjuk, hogy gyerekeink, aztán majd az ő gyerekeik is ismerjék ezeket a természeti csodákat, élvezzék az erdőjárást – mesélte a kezdeményezésről Tömördy Szabolcs, az egyesület elnöke. – Egy 12 állomásos, kalandos túrasorozatot állítottunk össze, amely során a családok felfedezhetik a tavaszi, a nyári és az őszi erdő csodáit. A túrákra egyesületünk közösségi oldalán lehet regisztrálni, azok a gyerekek, akik minimum hét pecsétet összegyűjtenek a kis füzetükbe a túrák során, az utolsó alkalom után egy kedves plüss vándor szalamandrát kapnak ajándékba.

Az első kirándulás április 6-án várja az érdeklődőket az autizmussal élők világnapja alkalmából, amelyet az egyesület közösen szervez az Autitok Egyesülettel a Soproni Parkerdőbe. A sorozat részeként a családok felfedezhetik a verselő erdőt, a szalamandrák nyomába eredhetnek, hétpróbás túrázókká válhatnak, megismerkedhetnek az éltető forrásokkal, a soproni kilátókkal, a kelta kultúra nyomaival és a természet ezernyi arcával.

– A természet iránti tiszteletet tartom a legfontosabbnak, és a vezetett túráim során is erre építem a tematikát – emelte ki Hergovits-Szép Katalin természetvédelmi mérnök, gombaszakellenőr, a családi túrák egyik ötletgazdája. – A gyerekekkel nagyon szeretek foglalkozni, rendkívül befogadóak a természetismeretre. A számukra szervezett túrák tematikája a kíváncsiságukra épít, olyan dolgok kerülnek az erdőjárás során más megvilágításba, amelyek mellett egyébként könnyedén elmennének, úgy is mondhatnám, hogy nagyító alatt vizsgáljuk meg a természetet. A túrák során a Soproni-hegység megannyi érdekességével találkozhatunk, kiemelten fontos számomra a mesébe illő gombavilág bemutatása. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...