Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felpezsdítik a diákéletet
Rokob Dávid (j), a SZIG új diákelnöke és helyettese, Everling Simon. Fotó: Filep István

A tehetséges tanulók bemutatkozhatnak a művészetek hetében

Felpezsdítik a diákéletet

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek. Célja természetesen a diákélet felpezsdítése.

Néhány héttel ezelőtt választották meg a SZIG diákjai új elnöküknek Rokob Dávidot, aki Wratschko Petert követte a poszton.

– Már a Fenyő téri iskolában is szerettem volna tenni az aktívabb diákéletért, ezért is jelentkeztem 8.-ban diákelnöknek – mesélte. – Mivel már 11.-ben járunk, sokakban felmerül a kérdés, hogy egy év alatt vajon el lehet-e érni valamit. Szerencsére jó példák lebegnek előttünk. A mi célunk is az, hogy – Nyikos Barnabásékhoz hasonlóan (Aktív széchenyisták, Soproni Téma, 2021. 11. 17.) – felkavarjuk az állóvizet.

Az új ötletek közé tartozik, hogy az iskola tehetséges tanulói bemutatkozhatnak a művészetek hetében. A zenészek koncertekkel, az alkotók pedig kiállításokkal motiválják és segítik majd egymást a fejlődésben.

– Régóta tervezzük már az együttműködést a Berzsenyi Dániel Líceummal, ám ez eddig nem valósult meg – folytatta a 11.D-s Everling Simon, Dávid osztálytársa és helyettese, akinek elsődleges feladata a szervezőmunkán kívül az adminisztratív feladatok ellátása. – Szeretnénk a berzsenyisekkel közösen pólót vagy más terméket kiadni limitált példányszámban, melyen a diáktársaink tervei alapján készült illusztráció látható. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az egészséges versengés ne maradna meg a két nagy múltú középiskola között.

Az új vezetőség szeretné ismét meghonosítani a porta mellett a korábban már jól bevált demokráciafalat, melynél a tanulók az őket érintő kérdésekről szavazhatnak. Folytatni kívánják elődeik zöld kezdeményezéseit is, így például a közös programnak is kiváló szemétszedést. Fontosnak tartják az intézmény hagyományainak ápolását, az értékek hangsúlyozását, hiszen széchenyisnek lenni kiváltság. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek