Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gergő megtalálta az útját
Csoltói Gergely már tíz éve is tehetséges táncos volt, azóta óvodapedagógusként megtalálta a hivatását is. Fotók: Soproni Téma-archívum és Filep István

Tehetségek 10 éve és most: Bemutatkozik Csoltói Gergely

Gergő megtalálta az útját

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Csoltói Gergely változatlanul rengeteget zenél, előadói képességeit pedig óvodapedagógus-hallgatóként is kamatoztatja.

Csoltói Gergely még szinte járni sem tudott, amikor táncolni kezdett, szülei ugyanis a Testvériség Néptáncegyüttes vezetői. A fiú annak idején két zenekarban is játszott – erről is írtunk 10 évvel ezelőtt (Született előadó, Soproni Téma, 2014. augusztus 17.). A zene szeretete nem, csak az együttesek változtak azóta...

– A Blue Cafe Bandnek már körülbelül 10 éve vagyok a gitáros–énekese – mesélte. – Sokféle zenét játszunk, ­rockot, bluest, jazzt, városi rendezvényeken lépünk fel Sopronban és más városokban, egy alkalommal az Országos Mentőszolgálat tehetségkutatóját is megnyertük. A Covid idején alapítottuk a testvéremmel, az unokatestvéremmel és a frontemberünkkel a Silver Rivolta nevű zenekart, mellyel rockzenét játszunk, hamarosan megjelenik egy új dalunk. Felléptünk már Budapesten, az Akvárium Klubban, az A38 hajón és a SopronFesten is.

Az érettségi után nem sokkal volt Gergőnek egy saját projektje is, a Gery The Looper, mellyel a közönség szavazatai alapján megnyerte a Sopron Zenél! & Utcazene Fesztivál első tehetségkutatóját, így felléphetett a VOLT Fesztiválon. Ami a tanulmányait illeti, sokáig kereste az útját: belekóstolt a gyógymasszőrködésbe, egy ideig tanult hangtechnikusnak, míg végül a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának óvodapedagógus-szakára került.

– A napokban fejeztem be a gyakorlatomat a Bánfalvi Óvodában – tette hozzá. – Bár sajnos most nincs sok időm a néptánccal foglalkozni, azért megtáncoltattam a gyerekeket, és búcsúzóul elmeséltem nekik Benedek Elek Kolontos Palkó című meséjét, amellyel sikerült megnyernem a XIII. Országos Egyetemi és Főiskolai Mesemondóversenyt.

Úgy tűnik, Gergő élete sínen van, ugyanis nemrég jegyezte el szerelmét, akivel már együtt is élnek. Hamarosan jöhet az esküvő, a lakás és a gyerek, de szigorúan csak a diploma után.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek