Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szerelme a zongora
Tauber Ármin fellépett Szurokné Strassner Klára kiállításának megnyitóján. Fotó: Filep István

Tauber Ármin több versenyen is szép eredményt ért el

Szerelme a zongora

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A 8 éves, hunyadis fiúnak nem ez az első elismerése.

Tauber Ármin még csak első osztályos zongorából, tavaly járt előképző osztályba. A sok-sok gyakorlás viszont már korán meghozta az eredményét: több versenyről is szép eredményekkel tért haza. Legutóbb a IV. Mosonmagyaróvári Regionális Zeneiskolai Kamarazene és Zongora Négykezes Találkozón nyert kiemelt arany fokozatot, előtte pedig a IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen ismerték el zenei tehetségét.

– Tavaly Kópházán kezdtem az iskolát, és az igazgatónő irodájában láttam meg egy zongorát. Akkor döntöttem el, hogy ezen a hangszeren fogok játszani – mesélte. – Idén jöttem át a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolába, ahol most harmadik osztályba járok.

Ármin jó tanuló. Nagyon szereti az állatokat, gyakran megy át a nagymamájához, aki ugyanabban az utcában lakik Kópházán, mint ők, és szívesen játszik a mama kutyusával. A kisfiú még nem döntötte el, hogy orvos, buszvezető vagy zongoraművész lesz-e, de erre még bőven van ideje.

A Hunyadi AMI másik tanulója, Komán Szabolcs a 3. korcsoportban szerzett arany minősítést a nemzetközi zongoraversenyen, őt már bemutattuk újságunkban (Mindene a zongora, Soproni Téma, 2023. 05. 17.). Tanáruk, Horváthné Török Adél felkészítő tanári különdíjban részesült. A megmérettetést online formában hirdették meg, a felvételeket pedig a Liszt-központ Munkácsy termében készítették. A két fiút utoljára Szurokné Strassner Klára Színes világom című kiállításának megnyitóján láthattuk–hallhattuk játszani. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek