Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újrahasznosítás a divatban
Idén a fenntarthatóság és az újrahasznosítás témáját dolgozta fel a Handler-technikum divatgálája – a diákok a kifutón mutatták be alkotásaikat. Fotó: Filep István

A soproni iskolákban kiváló szakmai tudást lehet szerezni

Újrahasznosítás a divatban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

29. alkalommal szervezte meg a Handler-technikum a divatgáláját, amelyen az intézmény diákjai mutatták meg szakmai fejlődésüket.

Idén a fenntarthatóság és az újrahasznosítás témáját dolgozta fel a Handler-technikum divatgálája. A rendezvényt 29. alkalommal szervezték meg – ezúttal is a Liszt-központban. Az iskola kozmetikus- és fodrásztanulói közös projektmunkában készítették el a modellek (akik szintén handleros diákok voltak) sminkjét, testfestését, frizuráját. A ruhák egy része is a tanulók tervei alapján készült, a terem díszítésében pedig a grafikus és dekoratőr szakos diákok vettek részt.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a Soproni Szakképzési Centrum mindegyik intézményében kiváló szakmai tudást lehet szerezni. Az eredményeket a magyar kormány is elismeri: a centrum nemrég 3,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott – mondta a gála megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Kósa Éva, a Handler-technikum igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: fontos feladat, hogy a felnövekvő generációnak megőrizzük a Földet, erre pedig a divaton keresztül is fel lehet hívni a figyelmet.

– Napjainkban már beépült a szakképzésbe a projektalapú oktatás, a Handler-technikum divatgálájával élen járt ennek elsajátításában – emelte ki Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, aki emlékeztetett: az idei WorldSkills szakmai világbajnokságon 3 handleros diák képviseli hazánkat.

– A mai nyolcadikosok jól döntenek, amikor a szakképzésben folytatják tanulmányaikat, nemcsak azért, mert versenyképes végzettséget szereznek, hanem azért is, mert praktikus gondolkozásmódot sajátíthatnak el – tette hozzá dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezetője.

A beszédek után kezdődött a látványos divatbemutató. A zsűri különböző kategóriákban díjazta a diákokat.

A rendezvényen részt vett Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja és Králik Tibor korábbi kancellár is.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek