Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kicsi nagykövet lett…
Katona Réka Johanna matematika- és szavalóversenyeken is jól szerepelt. Fotó: Filep István

Katona Réka Johanna életének szerves része a néptánc

Kicsi nagykövet lett…

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre készítik majd fel.

A kihívás célja rengeteg kincskeresésen, kreatív feladaton keresztül segíteni a diákok önfejlesztését, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és a származásukra. A 2023-as versenyen 10–12 éves, 4–6. osztályos diákok mérhették össze a tudásukat, Réka viszont még csak kilencéves volt, így különdíjjal és mentorprogrammal jutalmazták szép eredményét.

A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI negyedikes tanulója művészeti osztályba jár, így mindennapjainak szerves része a néptánc. Emellett a SopRock Sopron színeiben rock and rollozik, és ha még mindez nem volna elég, heti egyszer rajzszakkörre is jár. Nemrégiben elkísérte anyukáját egy floorballedzésre, és ha még be tudja illeszteni a programjába, a jégkoronghoz hasonló labdajátékot is szívesen gyakorolja.

– Most éppen a szóbeli felvételire készülök, ugyanis a Berzsenyi Líceumban szeretnék továbbtanulni – mesélte a csendes lány. – Hárman vagyunk testvérek, a bátyám is a Berzsenyibe jár, tőle kaptam kedvet az iskolához. Többször mutatott már videókat a robotikaszakkörről, amit feltétlenül szeretnék kipróbálni.

Katona Réka eddig mindig kitűnő bizonyítványt vitt haza. Sok versenyen indult már, a Zrínyi Ilona matematikaversenyen a második fordulóig jutott, de szavalóversenyeken is ügyesen szerepelt. Nagyon szereti hétéves golden retriverjüket, Tappancsot.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek