Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kóczán Bálint cikkei

B4: Betti és a négy fiú

B4: Betti és a négy fiú

2021. 04. 14. | Kóczán Bálint

Sopron új zenekara is bemutatkozott a Music & Jam – The Kitchen Session Live sorozatban. Tatus konyhájában az a B4 formáció játszott, amely soproni zenészekből jött össze Tóth Betti ötlete alapján. Az énekesnőt faggattuk a B4-ről.

Curta gőzerővel dolgozik

Curta gőzerővel dolgozik

2021. 04. 07. | Kóczán Bálint

A pandémia ellenére sincs megállás Curta életében. Sőt! A soproni rapper az országosan is egyre ismertebb SativuS mellett gőzerővel dolgozik szólóprojektjén. Nemrég például egy igazi „lokálpatrióta” kisfilmmel jelentkezett.

Őri Sebestyén és a gitár

Őri Sebestyén és a gitár

2021. 03. 24. | Kóczán Bálint

Soproni zenész is szerepelt A Dal idei versenyében, amelyet végül a Kaukázus nyert meg. Őri Sebestyén Teofil a műsorban szerzett tapasztalatokról, a Luscinia zenekarról és a basszusgitárhoz fűződő kapcsolatáról is mesélt.

Úton az új Dalriada lemez

Úton az új Dalriada lemez

2021. 03. 17. | Kóczán Bálint

A pandémia ellenére is meglehetősen termékeny időszakon van túl a Dalriada. A népszerű soproni zenekar új lemeze a napokban jelenik meg, az elmúlt hónapokban pedig több videoklipet is készített. Ficzek András zenekarvezetővel beszélgettünk.

Koncertekre vár  a Plasticocean

Koncertekre vár a Plasticocean

2021. 03. 03. | Kóczán Bálint

A Plasticocean is bemutatkozott a „hegykői konyhában”, nemrég ugyanis a soproni zenekar volt a Music & Jam – The Kitchen Session Live vendége. A formáció tagjai nehezen élték meg a pandémia okozta koncertkieséseket.

Madi és a legnagyobb nevek

Madi és a legnagyobb nevek

2021. 02. 17. | Kóczán Bálint

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Madarász Gábor „Madi” érdemelte ki idén Az év gitárosa elismerést a Petőfi Zenei Díjátadón. A soproni származású zenész, zeneszerző elképesztő pályát tudhat magáénak, és jelenleg is sok projekten dolgozik.

Kapott hideget-meleget

Kapott hideget-meleget

2021. 02. 10. | Kóczán Bálint

Még ma is többen megállítják az utcán Sövegjártó Áront, akit heteken át láthattunk a televízióképernyőn az egyik népszerű sorozatban. A koronavíruson is átesett soproni színész örömmel vállalta az új kihívást, de közelebb áll hozzá a színházi élet.

Továbbra sincs megállás

Továbbra sincs megállás

2021. 02. 03. | Kóczán Bálint

A BluesHangers is fellépett a „hegykői konyhában”, ahol az utóbbi időszakban több helyi formáció is megfordult. Szőke Geri, az együttes vezetője beszámolt a friss élményekről és a különleges soproni blues-csapat terveiről.