Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kóczán Bálint cikkei

Operettrajongó színésznő

Operettrajongó színésznő

2022. 05. 25. | Kóczán Bálint

Kisebb kihagyás után ismét több szerepben látható Simon Andrea a Soproni Petőfi Színházban. A jövőben várható munkáiról, kihívásairól beszélgettünk a művésszel.

A határon túl is népszerű

A határon túl is népszerű

2022. 05. 18. | Kóczán Bálint

A VOLT Fesztiválra tervezett koncertanyagát adja elő a Hangár Music Gardenben május 28-án a Moby Dick. Hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb metálzenekara időközben túllépett a 100. határon túli koncerten is, ami igazi mérföldkő. Schmiedl Tamással és Gőbl Gáborral beszélgettünk.

Pair o’ Dice koncerthegyek

Pair o’ Dice koncerthegyek

2022. 05. 11. | Kóczán Bálint

Fennállása 10. évfordulójára hangol a Pair o’ Dice. A soproni formáció már most megkezdte az előkészületeket, közben pedig számtalan koncertet ad, és új dalokkal is előrukkol. Pohl Dáviddal beszélgettünk.

Ha pocsolyába lépünk

Ha pocsolyába lépünk

2022. 05. 04. | Kóczán Bálint

A magyar zene ikonikus alakjával, Takáts Tamással lép fel a Betti mondta zenekar. A soproni formáció nemrég nevet változtatott, és nagyobb lendülettel dolgozik, mint korábban. Tóth Betti frontemberrel beszélgettünk.

Nyitány a Punnanyval

Nyitány a Punnanyval

2022. 04. 27. | Kóczán Bálint

Igazi falrengető barlangnyitánnyal készül a Punnany Massif, amely május 27-én kezdi az évadot Fertőrákoson. Hazánk egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara jövőre lesz húszéves.

Barcelonában forgatnak

Barcelonában forgatnak

2022. 04. 20. | Kóczán Bálint

Hosszú idő után újra Sopronban koncertezik az Ocho Macho, amely Barcelonában forgatja le legújabb klipjét. A szombathelyi formáció április 23-án lép fel a Búgócsiga Akusztik Gardenben. Kirchknopf Gergővel beszélgettünk.

Jól érzi magát Sopronban

Jól érzi magát Sopronban

2022. 04. 06. | Kóczán Bálint

Közel két éve tagja a Soproni Petőfi Színház társulatának ­Kisfaludy Zsófia, akit újabban a mozikban is láthatunk. A színésznőt faggattuk a forgatásról és eddigi soproni benyomásairól.

United slágerek és új dalok

United slágerek és új dalok

2022. 03. 30. | Kóczán Bálint

A Pély Barna Band lép fel április 8-án, pénteken este a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A magyar zenei élet egyik megkerülhetetlen alakjával, Pély Barnával beszélgettünk.

Honeybeast Cirkusz

Honeybeast Cirkusz

2022. 03. 23. | Kóczán Bálint

A Honey­beast Cirkusz turnéja keretében érkezik Sopronba március 25-én, pénteken. A népszerű formáció nemrég új klippel is jelentkezett, amelynek középpontjában a Pánik áll.