Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékonykodott a Csendtörők
Valami csoda volt a levegőben abban a két órában – mesélték jótékonysági koncertjükről a Csendtörők zenekar tagjai. Fotó: Szalay Károly

Közel félmillió forintot gyűjtött össze a soproni zenekar

Jótékonykodott a Csendtörők

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nagysikerű, jótékonysági koncertet tartott a Csendtörők a kutyatámadásban megsérült kislány javára. A soproni zenekar idén nyáron szeretne olyan helyekre is eljutni, ahol korábban még nem zenélt.

A Csendtörők zenekar a GYIK Rendezvényházban tartott jótékonysági koncertet a közelmúltban kutyatámadásban megsérült soproni kislány gyógykezelésére.

– Németh Lali barátunk vetette fel az ötletet, mi lenne, ha tartanánk egy jótékonysági koncertet. Innentől szinte két nap alatt megszerveztünk mindent – kezdte Kedmenecz József. – Hihetetlen érzés volt számunkra, amikor már a koncert megkezdése előtt jóval korábban elkezdtek érkezni a vendégek, és láttuk, hogy csak jönnek egymás után, és töltik meg a termet. Tudtuk, hogy ezen a napon nagy dolgok várnak ránk, és éreztük annak a súlyát, mekkora felelősség ennyi emberrel közösen együtt menni egy cél felé. Valami csoda volt a levegőben abban a két órában.

A koncerten úgy választotta ki a dalokat az együttes, hogy mindenki számára valamit nyújtson érzelmileg és lelkileg is, és elérhessen az emberek szívéhez. Nem ez volt a soproni formáció első jótékonysági koncertje. A tagok azt vallják, a zene erejével sok mindenkihez el tudnak jutni, szívüket pedig boldogság tölti el.

– Ez az esemény azért volt fontos számunkra, hogy példát mutassunk, összefogással mennyi mindenre képesek lehetünk, és megmutassuk, hogy a világban élnek még jó emberek, akik közreműködésével most egy pici lánynak az életét tudjuk talán megváltoztatni – mesélte a zenész.

A koncerten több mint 426 ezer forint gyűlt össze, de akadt olyan is, aki nem ért oda, de másnap felajánlott összeget a család megsegítésére. A Csendtörők tagjai egyébként már gőzerővel készülnek a közelgő nyári szezonra, és remélik, hogy minél több olyan helyre el tudnak jutni, ahol korábban még nem léptek fel.

– Szeretnénk megőrizni a nosztalgia érzését a jövő generációja számára, hiszen a retró dalok élőzenei formájával nagyon ritkán lehet már találkozni – tette hozzá Kedmenecz József. A dalrepertoárunk nagyon széles: elsősorban a régi idők táncdalait játsszuk, de megtalálható az együttesben olyan zenész is, aki saját dalokat ír, és elő is adja a koncerteken. 

A Csendtörők jelenlegi felállása: ­Hasprai Erzsébet (ének, ritmushangszer), Görög Emília Aténé (basszusgitár, ritmusgitár, fuvola, vokál, ének), Váradi Erika (billentyű, vokál), Németh Lajos (mandolin, ritmushangszer), Sass László (dob), Kedmenecz József (ritmusgitár, ének)

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...