Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
GYIK: Most zenélj, Sopron!
A Demon of Mine (b) zenekar is bemutatkozik a pénteki programon, de fellép a New Horizon (j) és a Stage Pass (lent) együttes is.

Feltörekvő helyi zenekarok mutatkoznak be március 15-én

GYIK: Most zenélj, Sopron!

| Kóczán Bálint | Sztárok

Közkívánatra indul el a GYIK Rendezvényházban a Most zenélj! programsorozat, amely soproni és környékbeli zenekaroknak teremt fellépési lehetőséget. Több formáció itt mutatkozhat be először.

– A GYIK tavaly év végi nyitása után egy ötletpályázat keretében „megszondáztattuk” a város lakosságát, milyen programokat szeretne látni a rendezvényházban – kezdte Fekete Gergely szervező. – Nagy örömünkre ez a fajta program, aminek a gondolatával már eleve kacérkodtunk, meglehetősen hangsúlyosan jelent meg. Ezért úgy döntöttünk, hogy belevágunk a rendezvénysorozatba.

A Most zenélj! című program március 15-én debütál. A Pro Kultúra munkatársa, aki maga is zenész, jó lehetőségnek tartja ezt az alkalmat, hiszen egy feltörekvő zenekarnak mindig fontos, hogy színpadon is kipróbálja magát.

– Több banda itt esik át a „tűzkeresztségen”, ami megtisztelő számunkra – folytatta Fekete Gergely. – A GYIK Rendezvényház ideális helyszín, minden technikai és logisztikai adottság rendelkezésre áll. Mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes koncertet adjanak a csapatok, és a közönség is jól érezze magát.

A Most zenélj! programot márciusban, áprilisban és májusban is megszervezik három–négy fellépővel, de már körvonalazódik az őszi folytatás is.

A zenekarok soproniak és környékbeliek, a stílus pedig egészen tág, a klasszikus rockzenétől az extrém metálon át a bluesig minden stílusú együttes megtalálható a fellépők között. Annyi bizonyos, hogy színes, színvonalas estek várnak a közönségre.

Első alkalommal a New Horizon, a Stage Pass és a Demon of Mine nevű formációké lesz a színpad, és a tavasz folyamán ismertebb együttesek is érkeznek.

– Természetesen van még lehetőség jelentkezni az eseményre egy rövid bemutatkozás és bármilyen nyilvánosan elérhető hangzóanyag kíséretében. Fontos információ, hogy már csak őszre van hely.

Most zenélj! 2024. március 15., péntek 18 óra, GYIK Rendezvényház, fellépők: New Horizon, Stage Pass, Demon of Mine 

Még lehet jelentkezni! A Most zenélj! őszi programjára várják a helyi zenekarok jelentkezést rövid bemutatkozással és nyilvánosan elérhető hangzóanyaggal a marketing@prokultura.hu e-mail-címre.  


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...