Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készülnek a koncertre
– Nagyon várjuk már a találkozást azokkal, akik ismerik a számainkat és azokkal is, akik most fogják megismerni – nyilatkozta Bereczky Botond.

No Sugar: Idén először lép fel Magyarországon az erdélyi zenekar

Készülnek a koncertre

| Kóczán Bálint | Sztárok

Sopronban adja idei első magyarországi koncertjét a No Sugar. Az erdélyi pop–rock együttes nem először lép fel a leghűségesebb városban, sok-sok emléket őriz itteni látogatásairól.

A No Sugar az utóbbi évek egyik legfelkapottabb zenekara hazánkban is. Az erdélyi pop–rock együttes életében 2016-tól kezdődött új időszámítás Portik Lívia csatlakozásával. Az általuk követett zenei irány valahol a pop és a rock széles mezsgyéjén helyezkedik el, néhol líraibb dallamokkal átitatva, néhol pedig térdig gázolva a kemény rockban. Már abban az évben elkészült első kislemezük, amelynek a Hiszek Benned címadó szerzeménye a 2016-os év legszebb erdélyi magyar dala lett. Az elismerést két évvel később ismét bezsebelték Egyetlenem című felvételükkel. A magyar rádiókban folyamatosan hallhatunk No Sugar slágereket.

A formáció első magyarországi koncertjét adja idén Sopronban, március 29-én ugyanis a Búgócsigában lép fel.

– Mindig minden koncertre nagy lendülettel készülünk, így erre is természetesen – mesélte Bereczky Botond. – Hozunk majd új dalokat és már ismerteket. Nagyon várjuk már a találkozást azokkal, akik ismerik a számainkat és azokkal is, akik most fogják megismerni. Nagyon örülünk a felkérésnek. Már jártunk Sopronban, először 2018-ban a Búgócsiga Akusztik Gardenben. Az a buli azért maradt emlékezetes, mert a hangbeálláson leszakadt az ég, és gyakorlatilag mindenünk szétázott. Utána, 2019-ben a Novamatic-arénában léptünk fel a Kowalsky meg a Vega vendégeként.

A No Sugar zenekarnak a napokban jelenik meg harmadik nagylemeze Dadog a szerelem címmel, és erről is hoz újdonságokat a leghűségesebb városba.

– A második albumunk 2020 év elején jött ki – folytatta Bereczky Botond. – Akkor nagyon ígéretesen ívelt felfele a zenekar ismertsége Magyarországon, sok rádió játszotta a dalainkat, a Petőfi Rádió toplistáján is szerepeltünk párszor, de sajnos a pandémia keresztülhúzta a számításainkat, így utána mindent elölről kellett kezdenünk. Azóta folyamatosan építjük az ismertségünket, szépen lassan minden lépcsőfokot megmászva.

Bár a tavalyi évben kissé „lassított” a csapat, mert Líviának, az énekesnőnek kisbabája született, de idén szeretnék kárpótolni a rajongókat, és minél több helyen koncertezni. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...