Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cziráki Viktória cikkei

Az egészségügy a hivatása

Az egészségügy a hivatása

2019. 02. 20. | Cziráki Viktória

22 éve dolgozik szakápolóként Bozsoki Krisztián. Egy meghatározó gyermekkori élmény miatt korán eldöntötte, hogy az egészségügy lesz a hivatása. A legfontosabb számára, hogy örömmel végezze a munkáját.

Trükkös tolvajok

Trükkös tolvajok

2019. 02. 13. | Cziráki Viktória

Időről időre előfordul, hogy valamilyen trükkös módszerrel csalnak ki pénzt idős emberektől. Legutóbb az egyik soproni lakótelepen csengettek be a lakásokba a tolvajok

A korai felismerés életmentő!

A korai felismerés életmentő!

2019. 02. 06. | Cziráki Viktória

2001 óta az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program keretében kétévente mammográfiára hívják be a 45–65 év közötti nőket. A részvételi arány alacsony, pedig az idejében felismert tumor jó eséllyel gyógyítható.

Harc az influenza ellen

Harc az influenza ellen

2019. 01. 30. | Cziráki Viktória

Az influenza elleni védekezés leghatásosabb formája a védőoltás. Azonban ha nem oltattuk be időben magunkat, akkor is sokat tehetünk a megbetegedés ellen. A tüsszentési etikett betartása és az alapos kézmosás már fél siker.

Sürgősség és betegosztályozás

2019. 01. 23. | Cziráki Viktória

Január 1-től változás állt be a sürgősségi betegellátásban az úgynevezett triázs rendszernek (betegosztályozás) köszönhetően, amely súlyossági kategóriákat különböztet meg. A triázs garantálja a magas kockázatú betegek kiemelését a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül.

Erzsébet-díj a főorvosnak

Erzsébet-díj a főorvosnak

2019. 01. 16. | Cziráki Viktória

A Soproni Gyógyközpont legrangosabb elismerésében, Erzsébet-díjban részesült dr. Rakos Gyula, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa. A kitüntetés tíz év példamutató munkájának az eredménye.