Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cziráki Viktória cikkei

Hogyan készüljünk egy műtétre?

2018. 08. 22. | Cziráki Viktória

A műtétek sürgősség szempontjából kétféle kategóriába sorolhatók. A sürgős műtéteket a diagnózist követően rövid idő alatt elvégzik, mert a késlekedés komplikációkat okozhat. A halasztható műtétek esetében van idő a műtét eltervezésére, a felkészülésre. Ilyen például egy mandulaműtét.

Szabályt sértett a kincsvadász

2018. 08. 22. | Cziráki Viktória

Fémkeresővel talált régészeti leletet egy soproni „kincsvadász” a Várhely-kilátó közelében. Tettével több szabályt is megsértett, hiszen engedély nélkül kutatott, ráadásul lopást és orgazdaságot is elkövetett.

Korszerű gyógyeszközök

Korszerű gyógyeszközök

2018. 06. 27. | Cziráki Viktória

A szívritmuszavarok, így a pitvarfibrilláció felderítését is lehetővé tevő két darab WIWE-készüléket nyert egy pályázaton a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai Ambulanciája. A készülékeket a betegek önállóan használhatják.

Dohányzás és szívbetegség

Dohányzás és szívbetegség

2018. 05. 30. | Cziráki Viktória

A dohányzás és a szívbetegségek kapcsolatára fókuszál a 2018-as dohányzásmentes világnap. Ezeknek egyik legfőbb oka ugyanis – a magas vérnyomás után – a dohányzás. Évente világszerte 7 millió ember halálát okozza a dohányfüst.

Szabályosan és láthatóan!

Szabályosan és láthatóan!

2018. 05. 30. | Cziráki Viktória

A motoros baleseteknek csak egy része történik az autósok hibájából. A motorral közlekedők maguk is sokat tehetnek az ütközések elkerüléséért, fontos például a láthatóság és a sebességhatárok betartása.