Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bűnmegelőzési tábor

| Cziráki Viktória | Panoráma

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort szervez augusztus 3–7-ig.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési táborába olyan káros szenvedélyektől mentes 8–9–10–11. osztályos tanulókat várnak, akik szeretnének többet megtudni a rendőri munkáról, és kíváncsiak arra, hogy hogyan tudják saját maguk és társaik életét biztonságosabbá tenni. A táborban változatos módon (online és offline játékok és vetélkedők, szituációs feladatok, önismeret-fejlesztés, kommunikációs stratégiák, előadások, bemutatók) naponta egy-egy kiemelt bűnmegelőzési témakört (internetbiztonság, drogok, bullying, szexuális visszaélések, vagyon- és személybiztonság) dolgoznak fel a fiatalokkal nemzetközi szinten is ismert szakértők segítségével. 

A résztvevők a táborban szerzett ismereteik továbbadására is képzést kapnak, segítve ezzel a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését. Továbbá az érdeklődők kortárs segítőként aktívan részt vehetnek a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenységében, amit közösségi szolgálatként is el tudnak végezni.

A fiataloknak 7.30-tól 16.30-ig biztosítanak felügyeletet, a foglalkozások 8-tól 16 óráig tartanak. A táborozók ebédet kapnak, tízórait és uzsonnát mindenkinek magának kell vinni. A tábor térítési díja ötezer forint, jelentkezni a babellanelk@gyor.police.hu e-mail-címen lehet, a diákokat jelentkezési sorrendben tudják fogadni. További információ Babelláné Lukács Katalin őrnagytól kérhető a +3630/692–1554 telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek