Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ne hagyja lezáratlanul!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Beköszöntött a jó idő, és a korábbi évekhez hasonlóan most is egyre többen kezdenek el kerékpárral közlekedni. Előzze meg a bicikli ellopását!

A rendőrség arra kéri a két keréken közlekedőket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy minél kevesebb bűncselekmény történhessen. – A kerékpárt egy pillanatra sem szabad lezáratlanul hagyni – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Tehát ha csak beugrunk valahova pár percre, akkor se hagyjuk lezáratlanul az utcán a biciklit! Érdemes két minőségi zárat használni, például U-lakatot, colstokzárat. Arra is figyeljünk, hogy a lezárásra kiszemelt tárgy is legyen biztonságos: vastagabb fa vagy villanyoszlop. Nagyon rossz ötlet a hátsó kereket a vázhoz lakatolni, hiszen ebben az esetben a bicikli még lezárt állapotban is eltolható. Ha tehetjük, jól látható, forgalmas helyen hagyjuk a kerékpárt. 

A közterületi lopás megelőzése mellett arra is gondolni kell, hogy hogyan lehet a járművet a legbiztonságosabban az otthoni tárolóban, lépcsőházban elhelyezni. Itt is érdemes valamihez rögzíteni, hogy minél nehezebb dolga legyen annak, aki el akarja vinni.

Kapcsolódó cikkek

Tavasz fátyla libben

Tavasz fátyla libben

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

„Bekeringőzött a tavasz, minden fát és bokrot táncra kért, és a növények örömmel öltötték fel a rózsaszínű és fehér, halványsárga és bíbor, illatos szirom­ruhájukat.” (Lucy Maud Montgomery).