Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ne hagyja lezáratlanul!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Beköszöntött a jó idő, és a korábbi évekhez hasonlóan most is egyre többen kezdenek el kerékpárral közlekedni. Előzze meg a bicikli ellopását!

A rendőrség arra kéri a két keréken közlekedőket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy minél kevesebb bűncselekmény történhessen. – A kerékpárt egy pillanatra sem szabad lezáratlanul hagyni – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Tehát ha csak beugrunk valahova pár percre, akkor se hagyjuk lezáratlanul az utcán a biciklit! Érdemes két minőségi zárat használni, például U-lakatot, colstokzárat. Arra is figyeljünk, hogy a lezárásra kiszemelt tárgy is legyen biztonságos: vastagabb fa vagy villanyoszlop. Nagyon rossz ötlet a hátsó kereket a vázhoz lakatolni, hiszen ebben az esetben a bicikli még lezárt állapotban is eltolható. Ha tehetjük, jól látható, forgalmas helyen hagyjuk a kerékpárt. 

A közterületi lopás megelőzése mellett arra is gondolni kell, hogy hogyan lehet a járművet a legbiztonságosabban az otthoni tárolóban, lépcsőházban elhelyezni. Itt is érdemes valamihez rögzíteni, hogy minél nehezebb dolga legyen annak, aki el akarja vinni.

Kapcsolódó cikkek