Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ne hagyja lezáratlanul!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Beköszöntött a jó idő, és a korábbi évekhez hasonlóan most is egyre többen kezdenek el kerékpárral közlekedni. Előzze meg a bicikli ellopását!

A rendőrség arra kéri a két keréken közlekedőket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy minél kevesebb bűncselekmény történhessen. – A kerékpárt egy pillanatra sem szabad lezáratlanul hagyni – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Tehát ha csak beugrunk valahova pár percre, akkor se hagyjuk lezáratlanul az utcán a biciklit! Érdemes két minőségi zárat használni, például U-lakatot, colstokzárat. Arra is figyeljünk, hogy a lezárásra kiszemelt tárgy is legyen biztonságos: vastagabb fa vagy villanyoszlop. Nagyon rossz ötlet a hátsó kereket a vázhoz lakatolni, hiszen ebben az esetben a bicikli még lezárt állapotban is eltolható. Ha tehetjük, jól látható, forgalmas helyen hagyjuk a kerékpárt. 

A közterületi lopás megelőzése mellett arra is gondolni kell, hogy hogyan lehet a járművet a legbiztonságosabban az otthoni tárolóban, lépcsőházban elhelyezni. Itt is érdemes valamihez rögzíteni, hogy minél nehezebb dolga legyen annak, aki el akarja vinni.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.