Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Vigye haza vagy zárja be!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Ne hagyjon értékes fűkaszát, fűnyírót, sövényvágót vagy más kerti kisgépet lezáratlanul a hétvégi telken! Ha nem akarja cipelni, gondoskodjon arról, nehogy ellopják!

A hobbikertek, nyaralók és hétvégi házak gyakran válnak a bűnelkövetők célpontjává azért, mert a tulajdonosok ritkán látogatják azokat, kieső helyen vannak, vagy nincsenek szomszédok. – Az itt tárolt kerti szerszámokat mindig zárjuk el! Természetesen ugyanez vonatkozik a saját házunk kertjében használatos gépekre is – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Ezek a szerszámok jelentősebb összegbe kerülnek, és ha kinn hagyjuk éjszakára, könnyen eltulajdoníthatják azokat. A hobbitelkeken lévő sufnik, fa szerszámtárolók – mivel könnyen feltörhetők –, nem jelentenek kellő védelmet a behatolás ellen, ezekre szereljünk biztonságos rácsot, zárat, illetve ha nincs rá lehetőség, inkább vigyük haza a szerszámainkat, gépeinket! Amennyiben módunk van rá, kerítsük körbe a telket, a kaput zárjuk, a kerítést tartsuk karban az illetéktelen behatolások elkerülése érdekében!

Kapcsolódó cikkek

Tavasz fátyla libben

Tavasz fátyla libben

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

„Bekeringőzött a tavasz, minden fát és bokrot táncra kért, és a növények örömmel öltötték fel a rózsaszínű és fehér, halványsárga és bíbor, illatos szirom­ruhájukat.” (Lucy Maud Montgomery).