Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Vigye haza vagy zárja be!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Ne hagyjon értékes fűkaszát, fűnyírót, sövényvágót vagy más kerti kisgépet lezáratlanul a hétvégi telken! Ha nem akarja cipelni, gondoskodjon arról, nehogy ellopják!

A hobbikertek, nyaralók és hétvégi házak gyakran válnak a bűnelkövetők célpontjává azért, mert a tulajdonosok ritkán látogatják azokat, kieső helyen vannak, vagy nincsenek szomszédok. – Az itt tárolt kerti szerszámokat mindig zárjuk el! Természetesen ugyanez vonatkozik a saját házunk kertjében használatos gépekre is – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Ezek a szerszámok jelentősebb összegbe kerülnek, és ha kinn hagyjuk éjszakára, könnyen eltulajdoníthatják azokat. A hobbitelkeken lévő sufnik, fa szerszámtárolók – mivel könnyen feltörhetők –, nem jelentenek kellő védelmet a behatolás ellen, ezekre szereljünk biztonságos rácsot, zárat, illetve ha nincs rá lehetőség, inkább vigyük haza a szerszámainkat, gépeinket! Amennyiben módunk van rá, kerítsük körbe a telket, a kaput zárjuk, a kerítést tartsuk karban az illetéktelen behatolások elkerülése érdekében!

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.