Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Építészeti nívódíj
– Azon túl, hogy a soproni gyermekek XXI. századi körülmények között úszhatnak, városunk felkerült a nemzetközi vizes sportok térképére is – mondta a Lőver uszoda építőipari nívódíjának átadóján dr. Farkas Ciprián

Lőver uszoda: Havonta mintegy 25 ezer látogatót fogad

Építészeti nívódíj

| Etzl Edgár | Városi hírek

Elnyerte az Építőipari Mesterdíj Alapítvány 2023-as építőipari nívódíját sport- és szabadidős építmény kategóriában a soproni Lőver uszoda.

– Akkor lett lehetőségünk megépíteni ezt az uszodát, amikor 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök aláírta az első Modern Városok Program szerződését Sopronban – mondta a nívódíj táblaavató ünnepségén dr. Farkas Ciprián polgármester. – A díj is mutatja: azon dolgozunk, hogy a soproni fejlesztések értéket teremtsenek. Azon túl, hogy a gyermekek XXI. századi körülmények között úszhatnak, városunk felkerült a nemzetközi vizes sportok térképére.

A rendezvényen beszédet mondott a két kivitelező cég vezetője. Peterka Attila, a West Hungária Bau Kft. stratégiai igazgatója hangsúlyozta: büszke rá, hogy mindössze két év alatt készült el az uszoda. Khaut András, a Fertődi Építőipari és Szolgáltató Zrt. elnöke hozzátette: ahhoz, hogy egy ilyen minőségű centrumot létrehozzanak, szükség volt a sportért és a város jövőjéért elkötelezett kormányra és egy hosszú távra tervező önkormányzatra, amelynek fontos, hogy a városlakók minőségi környezetben sportolhassanak.

A nívódíj táblaavató ünnepségén részt vett dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, valamint a kivitelezésben közreműködő vállalatok képviselői is.

Mint arról lapunkban is többször írtunk, a Lőver uszoda a város egyik legfontosabb fejlesztése. A havonta mintegy 25 ezer látogatót fogadó létesítményben számos rangos, hazai és nemzetközi megmérettetést rendeztek már. 



Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.