Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városszépítő közgyűlés
A volt megyeháza dísztermében gyűltek össze a Soproni Városszépítő Egyesület tagjai, megtartották az éves közgyűlést Fotó: Pluzsik Tamás

Soproni Szemle: idén két tematikus szám is megjelenik

Városszépítő közgyűlés

| Pluzsik Tamás | Zöld Sopron

Elfogadták az éves beszámolót, bemutatták a terveket – megtartotta éves rendes közgyűlését a volt megyeházán a városszépítő egyesület.

Első napirendi pontként az egyesület elnöke, dr. Józan Tibor számolt be a tavalyi, jubileumi évben elvégzett munkákról, ezt követte a felügyelőbizottság beszámolója, majd a közhasznú jelentés elfogadása. Jogszabályi változások miatt az egyesület alapszabályát is változtatni kellett. Dr. Boronkai László és dr. Rumpf János elnökségi tagok lemondása miatt helyükre titkos szavazással dr. Molnár Lászlót és Varga Jenőt választotta meg a tagság. Dr. ­Bartha Dénes, a Soproni Szemle Alapítvány elnöke a periodika anyagi helyzetéről számolt be, valamint bejelentette, hogy 2020-ban két tematikus szám megjelentetését tervezik, melyek közül az egyik az elmúlt évben elhunyt Dávid Ferenc Pro Urbe-díjas művészettörténész soproni munkásságával foglalkozik majd, a másik pedig a jubileumi konferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazza.

– 2020-as feladataink között kiemelt fontosságú az áprilisban megrendezendő Flandorffer-emléknap, amelyhez kapcsolódóan alapító elnökünk sírját is szeretnénk rendbe tenni, valamint kezdeményeznénk, hogy az a Nemzeti Sírkert része legyen – jelentette be dr. Józan Tibor elnök. Szintén az elkövetkező időszak feladatai közé sorolandó dr. Faragó Sándor prorektornak az a javaslata, hogy az 1919-ben kivégzett Szántó Róbertnek és Fennesz Rezsőnek a Szent Mihály-temetőben 1948-ban lerombolt síremlékét polgári kezdeményezéssel, a Soproni Városszépítő Egyesület támogatásával helyreállítsák.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...