Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Bekapcsolt a versenyszellem”
Horváth Adrienn és kutyája, Gordon. Nyolc nap alatt mintegy 154 kilométert tettek meg.

„Bekapcsolt a versenyszellem”

| Benke Éva | Zöld Sopron

A soproni Horváth Adrienn kutyájával, Gordonnal első helyezést ért el egy országos versenyen, ahol a cél a kilométerek gyűjtése révén a gazdik és a kutyák mozgásra ösztönzése volt.

Egy budapesti kutyakiképző csapat által szervezett kutyasétáltató kihíváson Horváth Adrienn és tízéves border collie-ja első helyezést ért el a nyolc nap alatt megtett mintegy 154 kilométerrel. A verseny szervezője szerint a viselkedésproblémák nagy része arra vezethető vissza, hogy a kutyák nincsenek rendesen lemozgatva. – Télen vagy rossz időben még nehezebb a kutyákkal nagyobb sétákra menni, kevésbé motiváltak a gazdik, és sokszor csak a kötelező egészségügyi sétára viszik le a kedvenceiket – mondta Galvács Réka szervező. – Ha csak egy kilométerrel is többet mennek egy-egy séta során, már megéri elindítani a versenyt, arról nem is beszélve, hogy a rendszeres, hosszú sétáktól a kutya–gazdi kapcsolat is mélyül.

Adri és Gordon egyszer már dobogósok voltak egy hasonló versenyen, akkor 6 nap alatt 110 kilométert tettek meg együtt. – Egy barátnőm hívta fel a figyelmem a Réka által szervezett programokra. Decemberben a „Sétálj át 2021-be” kihíváshoz csatlakoztunk, akkor harmadikak lettünk. A tavaszi Kutyasétáltató Challenge felébresztette bennem a versenyszellemet, a célom a minél több együtt töltött időn túl az volt, hogy dobogóra állhassunk – mesélte Adrienn. – A rendszeres napi sétáinknál jóval többet mentünk a verseny 8 napja során. Minden reggel munka előtt indultunk az első sétára, majd munka után jött a második, napi átlag 20 kilométert tettünk meg. Többször csatlakozott hozzánk egy kolléganőm, akivel új utakat fedeztünk fel. Elterveztük, hogy térkép segítségével még jobban megismerjük a soproni erdőt. 

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...