Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Benke Éva cikkei

Ég és föld között

Ég és föld között

2020. 10. 14. | Benke Éva

Sopron egyik népszerű természetjáró csoportja, a Túrabotos Természetjáró Klub havonta több programot szervez, itthon és külföldön, vízen, földön, hegyen, kerékpáron és gyalogosan.

Jubileumi kiállítás

Jubileumi kiállítás

2020. 09. 30. | Benke Éva

A Széchenyi István Városi Könyvtár szervezésében Wosinski Kázmér festményeiből nyílt kiállítás a bánfalvi fiókkönyvtárban a művész születésének 125. évfordulója alkalmából.

Titkos mesék

2020. 09. 30. | Benke Éva

Jagadics Róbert olyan zenész, aki a dalok mellett meséket is ír, olyan tanító, aki nem mellesleg könyvillusztrációkat is készít. Hamarosan megjelenik második mesekönyve.

A futás kalandos világa

A futás kalandos világa

2020. 09. 23. | Benke Éva

Németh Nóra testnevelő édesapja mellett ismerkedett meg a sporttal, kislányként kezdett atletizálni, ma sikeres ultrafutó. Az erdő, a hegyek a terepe, számos hazai és nemzetközi versenyen volt dobogós. Számára a futás áramlás és kaland.

Szívében hozta el Indiát

Szívében hozta el Indiát

2020. 09. 16. | Benke Éva

Soproni lány. Színes, mély, sokoldalú, mint a tanulmányai, munkái. Festőművész és hangmasszőr, tárlatvezető és varrónő, aki Indiáig utazott, hogy jobban megismerje önmagát. Marton Zsanettel beszélgettünk.

Tündérek világa

Tündérek világa

2020. 05. 20. | Benke Éva

Pici, kézbevehető, bájos és egyedi: ilyenek Horváth Eszter tűnemezelt figurái, melyek már sok gyereknek és felnőttnek hoztak örömöt. Az alkotások különlegesek, bennük marad készítőjük lelke nyoma.