Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Winkler-díjas ház
A lövéreki modern stílusú ház nyerte el a zsűri tetszését Fotó: Németh Péter

Winkler-díjas ház

| sopronmedia.hu | Zöld Sopron

A Lövész utca egyik családi házát találta érdemesnek a Soproni Városszépítő Egyesület építészeti szakbizottsága, hogy elnyerje a Winkler Oszkár emléktáblát.


Hagyományosan Szent Mihály- napján adták át a Winkler Oszkár emléktáblát, ezúttal a Lövész utca 6. szám alatt található ház tulajdonosának. – Az épület minden tekintetben hordozza a terület stílusjegyeit – mondta dr. Józan Tibor, a városszépítő egyesület elnöke. – Az építészeti szakbizottság hat pályázatot kapott, de a Lövérekben található modern stílusú ház nyerte el a legjobban a tagok tetszését. Az épület megfelelően illeszkedik a villák hagyományos építési stílusába, így megőrizve a terület egységét. Pandur Attila, a ház tulajdonosa hálás volt annak az ismeretlennek, aki benevezte őt a versenyre. Az építész Takács Tamás volt.  

– Vele egyeztetve álmodtuk meg családi otthonunkat – zárta Pandur Attila. – A kivitelező tökéletesen megvalósította a terveket, így igazi családi fészek született.

Az ünnepségen az önkormányzatot dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke képviselte.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...