Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Víziközmű- szerelőverseny

Víziközmű- szerelőverseny

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Sopron és a Fertő tó adott otthont a 17. Országos Víziközmű Szerelőversenynek.

Huszonkettő csapat gyűlt össze az elmúlt héten Sopronban. Tizenkilenc magyar, egy bukaresti és egy szlovák formáció mellett az észak-burgenlandi víziközműveket is képviselték versenyzők.

A résztvevőket dr. Fodor Tamás is köszöntötte. A polgármester kiemelte, a vízközmű és egyáltalán a vízzel való gazdálkodás nemcsak hazánkban, hanem világviszonylatban is felértékelődött. Egy óriási természeti kincsről van szó, amelyre vigyázni kell, védeni kell, és úgy gazdálkodni, hogy az a legtökéletesebb legyen. Ahhoz, hogy ez jól működjön, fontos kérdés az üzemeltetés. Ezen a versenyen azon üzemeltető cégek munkatársai mérik össze tudásukat, akik hazánkban mindenütt a vízellátást biztosítják. Ez egy nemes megmérettetés, hiszen földünk egyik legértékesebb kincse, a víz köré épül.

A verseny gyakorlati részét a Fertő tavon tartották meg. Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a mindennapokban is előforduló szerelési feladatokra másfél órájuk volt a versenyzőknek. Egyebek mellett körvezetéket alakítottak ki, és egy aknában ikermérőt szereltek fel.

A dobogós csapatok

A versenyt az Érd és Térsége Víztiközmű Kft. csapata nyerte meg, a második lett a Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft., a harmadik helyet a Fővárosi Vízművek Zrt. szerezte meg. A Soproni Vízmű mint házigazda nem indult el a versenyen.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...