Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virágba borul a város
Közel 90.000 egynyárivirág-palánta kerül az ágyásokba Fotó: Németh Péter

Tavaszi munkák: ápolják a zöldfelületeket, beindulnak a szökőkutak

Virágba borul a város

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A tavasz beköszöntével a Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziója szervezett csapatokban végzi a zöldfelületek ápolását.

A jó idő beköszöntével a fanyesési és sövénynyírási munkák melletta fák környékét kapálják, elvégzik a lemosópermetezést a holding szakemberei. A télen kivágott, megrongált fák helyére tavasszal újak kerülnek: idén 126 fát ültetnek ki. A parkokban megtörténik a kavicsos utak sarabolása, ahol pedig szükséges, pótolják a kavicsfelületet.

Újrafüvesítéssel állítják helyre a sérült gyepfelületet a Várkerületen is. A virág­ágyá­sokban is megkezdték a gyommentesítést annak érdekében, hogy az ősszel elültetett huszonkilenc fajta tulipán, két fajta nárcisz és a huszonnyolc fajta árvácska mielőbb díszítse a várost. A tavaszi virágosítási munkálatokat májusban egynyári virágok kiültetésével, meghatározott ültetési rend alapján végzikk, közel kilencvenezer darab és százöt fajta egynyári palánta kerül az ágyásokba, emellett negyvenöt muskátli virágoszlopot és a városi kandeláberekre muskátlival beültetett cserepet helyeznek ki.
A Várkerületen már működik a szökőkút
A parkok növényzete mellett fontos a parki és utcabútorok, padok és virágtartó edények, kerítések, hídkorlátok karbantartása, javítása és festése. A gyomlálás és sarabolás mellett lényeges a növényvédelem, a megfelelő tápanyag-utánpótlás. A cserjék, cserjefoltok, sövényaljak gyomosodásának megakadályozására a nyesésekből és karácsonyfa-darálásból keletkező mulcsot használják fel. Folyamatos feladatot ad a Sopron Holding Zrt.-nek a játszóterek ellenőrzése, karbantartása, a játékok javítása is. Ilyenkor cserélik ki és ássák fel a homokot is. A városi vizes létesítményeket, szökőkutakat, ivókutakat, vízijátékokat a karbantartási–felújítási munkák után folyamatosan indítják újra.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...