Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szigorítanák a zöld rendszámok használatát

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Módosítás előtt áll a zöld rendszámokról szóló jogszabály, elsősorban a robbanó és a hálózatról tölthető villanymotort együttesen alkalmazó plug-in (konnektoros) hibrid technológiájú modellek tulajdonosai számíthatnak szigorításra – írja a Magyar Idők.

A jelenleg hatályos szabályozás miatt előfordulhat az, hogy akár 300–400 lóerős benzin- vagy dízelmotorral ellátott plug-in hibrid járművek tulajdonosai is részesülnek az indirekt támogatásokban. Holott ezeknek az autóknak az átlagos károsanyag-kibocsátása jóval magasabb lehet, mint a kis méretű motorral felszerelt hagyományos autóké, vagyis sérül a környezetvédelem elve. 

– A szabályozó a tisztán elektromos hajtású járművek mellett a plug-in hibrideknek is megadná a zöld rendszámot, de csak egy paraméter alapján: a jármű legalább 25 kilométert legyen képes megtenni tisztán elektromos hajtással – magyarázta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...