Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron, ahogy a magasból látszik
Magas-bércről szép kilátás nyílik a Soproni-hegység lankáira Fotók: Németh Péter

A kilátók városa: a Magas-bérc a bakancsos turisták kedvelt helye

Sopron, ahogy a magasból látszik

| P. Horváth László | Zöld Sopron

Folytatjuk a soproni kilátókat bemutató sorozatunkat, ezúttal a magas-bérci kilátó következik. Innen szép panoráma nyílik a Soproni-hegység lankáira.

A Soproni Parkerdő intenzíven kezelt része gyakorlatilag véget ér a Béke-kilátóval. Az ettől távolabb fekvő területekre általában kevesebben mennek kirándulni.

Ezen a részen található azonban a Soproni-hegység magyarországi legmagasabb pontja, a Magas-bérc (557 méter). Elsősorban a hosszabb túrákat kedvelő, bakancsos turistáknak akart kedvezni az erdőgazdaság azzal, hogy ezen a ponton egy új kilátót emelt. A kilátó 2005 szeptembere óta látogatható, s szép panoráma nyílik róla a Soproni-hegység lankáira.

Forrás: A Soproni kilátók című kiadvány, amely a városi szabadidősport szövetség természetjárói, illetve a TAEG Zrt. közös gondozásában jelent meg 2013-ban.

Lezárt kilátók: A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében lezárta a kilátókat a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., így azok látogatása tilos. 


Kapcsolódó cikkek

Hogy tiszta maradjon a város!

Hogy tiszta maradjon a város!

2023. 11. 22. | Köves Andrea

Sopron élen jár a szelektív hulladékgyűjtésben. A város területén 26 szelektív sziget várja a lakosságot, az a hulladék pedig, ami nem helyezhető el e...

Készüljünk adventre!

Készüljünk adventre!

2023. 11. 22. | Madarász Réka

Idén december 3-ára esik advent első vasárnapja, így azoknak, akik még nem készítették el vagy vásárolták meg az ünnepi koszorújukat, épp ideje gondos...