Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

P. Horváth László cikkei

Korszerű világítás

Korszerű világítás

2019. 04. 10. | P. Horváth László

Teljesen megújult a közvilágítás a Tóth Antal utcában 1 kilométer hosszan. Biztonságosabban lehet elérni az iskolát, a játszóteret, illetve a lakóparkot is úton, járdán és kerékpárúton.

Iváncsics Zoltán duplázott

Iváncsics Zoltán duplázott

2019. 04. 10. | P. Horváth László

Iváncsics Zoltán 2017-es évjáratú kékfrankosa, valamint a 2016-os Quartett Cuvée bora kapott nagyaranyérmet a vendéglátó iskolában megtartott XXVIII. Soproni Borvidéki Borversenyen. A zsűri tagjait dr. Farkas Ciprán önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte.

Fiatal tehetségek támogatója

Fiatal tehetségek támogatója

2019. 04. 04. | P. Horváth László

A Schilling János Alapítvány az elmúlt harminc évben mindig hű maradt a fő célkitűzéséhez: támogatja a Vas- és Villamos­ipari iskolába járó, illetve ott végzett tehetséges villamosipari, műszerész tanulókat. A három évtized alatt 102 tanulót díjaztak.

Faipari tudáscentrum

2019. 03. 27. | P. Horváth László

A faipari szakképzés színvonalát emelné, illetve a tanulók gyakorlati tudásának mind szélesebb körű megszerzését segítheti elő a jelenleg megalakulás előtt álló Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum, valamint a Faipari Tudásközpont.

Gazdag uszodamúlt

Gazdag uszodamúlt

2019. 03. 27. | P. Horváth László

Az elmúlt évszázadban több fürdő és strand is üzemelt a városban, amelyeket szerettek a sportolni vágyó soproniak. Kedvelt volt a sport-, illetve a nagyuszoda, bezárásáig a fedett is.

A szakma becsülete

A szakma becsülete

2019. 03. 20. | P. Horváth László

Egy szakember legyen megbízható, precíz, pontos! – vallja az immár három évtizede festőmester vállalkozó, Fenyvesi Zsolt. Ha ezek a tulajdonságok adottak, akkor mindig lesznek új megrendelők, és a régiek is visszatérnek.