Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

P. Horváth László cikkei

Mesteri kisbabák

2018. 12. 12. | P. Horváth László

A kisbabák igazi zen mesterek módjára élnek – írja új, interaktív könyvében Maráczi Rea. A soproni szerző saját tapasztalatait és élményeit foglalta össze a kötetben.

Kutyatartás felelősen

Kutyatartás felelősen

2018. 11. 29. | P. Horváth László

A szakember szerint egyre tudatosabbak a soproni kutyatartók, ennek ellenére fontos odafigyelni a szabályok betartására. Sok kellemetlen szituációt meg lehet előzni például azzal, ha az utcán pórázon sétál a kutya.

Vigyázat, vadászat!

Vigyázat, vadászat!

2018. 11. 28. | P. Horváth László

A tervek szerint idén a Tanulmányi Erdőgazdaság a Soproni-hegységben három terelővadászatot tart. Ilyenkor a biztonság érdekében a főbb útvonalakat lezárják, és a veszélyre táblákkal is felhívják a figyelmet.

Új ruhát ölt a belváros

Új ruhát ölt a belváros

2018. 11. 14. | P. Horváth László

Minőségében és hangulatában is teljesen megújult, megváltozott belváros fogadja majd az itt élőket, valamint a turistákat, amint befejeződik a műemlék épületek felújítása – hangzott el az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón.

Szóltak a szirénák

Szóltak a szirénák

2018. 11. 14. | P. Horváth László

Sopronban és a külső településrészeken tizennyolc úgynevezett lakossági riasztóeszköz, azaz sziréna ad katasztrófahelyzetben két percen át hangjelzést. De mi ilyenkor a teendő? – ennek járt utána lapunk.

Természetvédelem és turizmus

Természetvédelem és turizmus

2018. 11. 07. | P. Horváth László

A természetvédelem és a turizmus jól megfér egymás mellett. Erre kiváló példa a Fertő–Hanság Nemzeti Park, ahol a 2,5 milliárd forintból megvalósuló élőhelyfejlesztéseknek köszönhetően újabb látványosságok segíthetik az idegenforgalom bővülését.

Rabul ejt a Fertő tó

Rabul ejt a Fertő tó

2018. 11. 07. | P. Horváth László

Olyan alacsony a Fertő tó vízszintje, hogy a fertőrákosi kikötőben lévő egyik nagy hajó az iszapban ragadt. A szakemberek szerint az átlagosnál kevesebb víz a tó élővilágára nincs rossz hatással.