Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rence: második kötet
Pellinger Attila, a könyv társszerkesztője Fotó: Leczovics Zsolt

Rence: második kötet

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megjelent a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság tudományos kötetsorozatának, a Rencének a második könyve.

 A sorozat célja az igazgatóság területén folyó természetvédelmi kutatások eredményeinek a szakmai közönségnek való bemutatása. A kötet kilenc kéziratot tartalmaz, amelyek a Fertő–Hanság Nemzeti Park működési területén folyó, természetvédelmi célú kutatások eredményeiből merítenek.


A szerzők kitérnek a denevérek, az északi pocok helyzetére, valamint arra is, hogy új madárfajok jelentek meg a Fertő tónál. Szó esik arról is, hogy miként lehet megvédeni a rákosi viperát. Az egyik tanulmány pedig a Rábaköz Natura 2000 terület botanikai értékeivel, a természetvédelmi kezelésének lehetőségeivel foglakozik.


A nemzeti park 2015-ben indította útjára a Rence című tudományos kötetsorozatát. Elsősorban a nemzeti park működési területére vonatkozó nagyobb terjedelmű, a hagyományos tudományos publikációk keretein túlmutató, illetve összefoglaló jellegű munkák eredményeinek közlését biztosítja.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...