Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pörköltcsodák Tómalmon
A versenyzőknek három órájuk volt a pörköltek elkészítésére – közben a gyerekeket és felnőtteket színes programok várták. Fotók: Filep István

A résztvevők minden trükköt és titkos összetevőt bevetettek

Pörköltcsodák Tómalmon

| Horváth Ferenc | Zöld Sopron

Idén már 16 csapat mérte össze tudását a hagyományos tómalmi nyárköszöntő családi nap pörköltfőző versenyén, amelyet a Sörnyeteg nyert meg.

Múlt szombaton minden adott volt, hogy a tómalmi juniális rendezvényén igazán jól érezzék magukat a helyiek és vendégeik.

Az eseményt dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, a szervező Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, örömmel köszöntve a csapatokat és az érdeklődőket. Miközben a résztvevők megtették a szükséges előkészületeket, és hozzáláttak a főzéshez, a gyerekeket és a felnőtteket különböző programok várták. Volt remek hangulatú frissítő torna, látványos és érdekes kutyabemutató, de számos játék is csalogatta a résztvevőket.


A főzőversenyen indulók pedig minden trükköt és titkos összetevőt bevetettek, hogy az övék legyen a legjobb étek. Míg a kondérokban főtt a pörkölt, addig a csapatok tagjai „átlátogattak” egymáshoz jókat beszélgetve, no és egy-egy korty bort lehörpintve. Három óra állt rendelkezésre, hogy elkészüljenek az „ételcsodák”. A jelző nem túlzás, mert mint később a zsűri értékeléséből kiderült, igazi remekművek születtek. A szervezők számos díjat hoztak magukkal, amelyek nem csupán a csapatok főzési tudását honorálták, hanem például megjelenésüket, vidámságukat, csapatszellemüket, de ajánlott fel különdíjat dr. Simon István alpolgármester, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester is. A zsűri, Rákóczy László és Piros György mesterszakács, kiegészülve dr. Farkas Cipriánnal végül az első helyet a Sörnyeteg csapatának ítélte, második lett a Pepa, a harmadik pedig a Sopron és Vidéke Horgászegyesület. (A szerkesztőségünk tagjait is magában foglaló Média csapat az elmúlt évi második helyezés után ezúttal a polgármester különdíjában részesült.)

A program délután is folytatódott, volt fúvós koncert nyári slágerekkel, este pedig dj Kondor szórakoztatta a közönséget.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...