Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Könnyen lángra kap az avar

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az elmúlt időszakban több szabadtéri tűzeset is munkát adott a soproni tűzoltóknak. Olvasónk jelezte, hogy március 28-án este a Sörházdombi útnál lévő családi házakhoz közel tűz keletkezett. Ezt megelőzően nem sokkal embereket is láttak arra járkálni.

Az ügyben lapunk megkereste a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét, Molnár Sándor tűzoltó ezredest. A kirendeltségvezető megerősítette, hogy azon a napon este tíz óra körül valóban érkezett jelzés arról, hogy a Sörházdombi és Deákkúti út között ég az erdő aljnövényzete. A soproni hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, ahol egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a mintegy negyven négyzetméteren égő tüzet. Az eset kapcsán hatósági eljárás indult. – Március 31-én pedig a Fehér úton egy külterületi égetésből keletkezett nagyobb tűz – tette hozzá Molnár Sándor. – Itt is a száraz avar égett. 

A tűzoltó ezredes felhívta a figyelmet, hogy bár tűzgyújtási tilalom nincs érvényben, de fokozottan ügyelni kell a szabadtéri tűzrakás szabályainak betartására. Az elmúlt időszakban nem esett jelentősebb csapadék, így meglehetősen száraz az avar, ami miatt könnyen továbbterjedhet a tűz. Égetés csak megfelelő időjárási körülmények között végezhető, azonban ennek megkezdése előtt minden esetben tájékozódni kell a vonatkozó szabályokról.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...