Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kerékpárosbarát fejlesztések

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Komplex kerékpárosbarát idegenforgalmi fejlesztés valósul meg a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térségben. A projekt részeként utakat újítanak fel, szervizpontok, kölcsönzők és pihenőpontok hálózata jön létre – tájékoztatta lapunkat a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A tervek szerint megújul a Sopron–Fertőrákos közötti kerékpár­út, Fertőrákoson a Patak sor útburkolata, Fertőújlakon pedig a Fő utca. Fertődön kerékpáros információs és túraközpont jön majd létre. A többfunkciós létesítmény családok és mozgáskorlátozottak számára is biztosítja a szükséges eszközöket.

A projektnek köszönhetően összesen 17 helyszínen lesznek kerékpáros megállópontok. Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön lehet majd kényelmesen megpihenni. Három helyszínen forgalomszámlálókat is üzembe állítanak. A szenzorokkal felszerelt eszközök a kerékpárosok mellett az arra közlekedőknek is információkkal szolgálnak a térség aktuális időjárási adatairól. Ezek az adatok már most is elérhetőek a www.eco-public.com oldalon.

A fejlesztés célja a Sopron–Fertő turisztikai térség teljes területén a kerékpárosturizmus élénkítése és kerékpárosbarát szolgáltatások fejlesztése.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...