Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A piknikezőhely
Az autóspihenőben a tűzrakóhelyeken darabolt tűzifát is biztosít a TAEG Zrt. Fotó: Németh Péter

Folyamatosan korszerűsítik az eszközöket, a játszóteret

A piknikezőhely

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Öt – padokkal, asztalokkal, szemetesedényekkel ellátott – tűzrakó hely, focipályája, játszótér várja a Brennberg-völgyi autóspihenőnél a természetben kikapcsolódni vágyókat.

A Sopron és Görbehalom között, közvetlenül az út mellett fekvő, Brennberg-völgyi autóspihenő a parkerdő legismertebb piknikezőhelye. Hétvégeken, jó idő esetén zsong itt az élet.

Igaz, hogy a mellette futó Rák-patak gazdag növény- és állatvilága önmagában is csodálatos élményt nyújt a természet szerelmeseinek, de őszintén meg kell vallani, hogy ide elsősorban nem ezért látogatnak ki a soproniak.

Öt – padokkal, asztalokkal, szemetesedényekkel ellátott – tűzrakó helye, focipályája, játszótere inkább vonzza a természetben kikapcsolódni vágyókat. A hirtelen jött nyári záporok ellen az esőbeálló nyújt menedéket. Az ételek elkészítését a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) az esőbeálló melletti tárolóhelyre készletezett darabolt tűzifa biztosításával segíti.

Az autóspihenőt legutóbb 2016-ban korszerűsítette a ­TAEG Zrt. Megújultak az asztalok, padok, tűzrakó helyek és a sportpálya is, ám a legnagyobb fejlesztést a játszótér kibővítése és korszerűsítése jelentette. Mindemellett a parkolók és az esőbeálló is jelentős javításon esett át.

Forrás: A Tanulmányi Erdőgazdaság gondozásában megjelent Brennberg-völgyi autóspihenő című kiadvány.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...