Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új soproni együttes

Új soproni együttes

| Munkatársunktól | Sztárok

Inverz Paranoid néven új soproni formáció tűnt fel a zenei életben. Az egyszemélyes projektről Jé Róbertet kérdeztük, aki nemrég forgatta le első videoklipjét is.

– Mióta foglalkozol zenével?  

– Zenéléssel régóta foglalkozom, volt már néhány fellépés különféle formációkkal. Úgy döntöttem viszont, hogy komolyabb utat kezdek járni, és azt az elképzelést követem, ami szerintem elvezethet addig, hogy sok ember megismerje, amit csinálok. Nem titkolt vágy, hogy később együttessé bővült formációval tudjam ezt tenni.

– Mesélj a videoklipről...

– Az örvény közepe című klip forgatása – ami a YouTube-on már látható – egy teljes napon keresztül zajlott. Riba Szabolcs és Torma Sándor végezte a dolog technikai oldalát, illetve remek meglátásával hozzájárult a forgatókönyv-ötlethez, amit bemutattam nekik. Szalay Dóri a Petőfi Színházból csatlakozott hozzánk, és olyan munkát tett elénk, hogy a klip nagyrészt tőle vált eladhatóvá. Fantasztikus élmény, mikor egy dal, amit megálmodsz, képi világot kap, vizuális élménnyé is bővül, te pedig láthatod ennek a teljes felépülését, és ennek részese lehetsz.

– Hogy jellemeznéd az általad képviselt zenei stílust?

– A zene, a dallamok az agy és a szív olyan területeire is behatolnak, ahová a nyers beszéd nem képes. Hiszek ebben és mindent megteszek, hogy sikerrel alkalmazzam, amikor leülök szöveget vagy zenét írni. Az Inverz Paranoid név azt jelenti, hogy míg a paranoiás emberek azt hiszik, a világ összeesküdött ellenük, az inverz paranoid megrögzötten hiszi, hogy a világ összeesküdött érte. Engem ez a gondolkodás hozott eddig. Ezt a mondanivalót szeretném később a szövegeken is megjeleníteni, még ha ennek a dalnak az esetében ez nem is annyira nyilvánvaló.

– Mik a további tervek?

– Több dal is az asztalon van, amelyek kidolgozásra várnak. Azt választom majd ki, amit a leginkább emészthetőnek gondolok. A terv pedig egy rádióbarát, pozitív hangulatú zenei világ felé tendálni, ami minden bizonnyal fokozatosan kiforrja majd magát. Színes dalokkal, amik egyben tartalmasak és érdekesek tudnak lenni.


Kapcsolódó cikkek